Aşa cum era de aşteptat, de la 1 aprilie, Societatea Comercială Uzina Termoelectrica (SCUT) a “oprit robinetul” în ceea ce priveşte aprovizionarea cu energie termică a celor  aproximativ 800 de scări de bloc din municipiul Giurgiu, acest lucru datorându-se temperaturilor crescute de afară.

În cadrul celei mai recente conferinte de presă de la Primărie, Lucian Iliescu a declarat că are pregătită deja o strategie pentru ca şi în iarna 2009/2010 giurgiuvenii să beneficieze de agent termic.

“Cei de la Uzina Termoelectrica sunt deja pe zero, în ceea ce priveşte cantitatea de cărbuni. Ne gândim deja să forţăm, încă de pe acum, aprovizionarea pentru iarna următoare, să gândim o privatizare din timp şi, mai ales, asigurarea agentului termic pentru populaţie. Vrem să procedăm precum în proverbul acela cu, gospodarul care îşi face iarna car şi vara sanie” a declarat Lucian Iliescu.

O problemă dificilă ce ar putea apărea în acestă perioadă ar fi “delăsarea” giurgiuvenilor, care admirând gradele Celsius de afară, nu ar mai plăti factura pentru ultima lună, îngreunând în opinia edilului-şef “campania” viitoare de “încălzire a oraşului”.

“Am trecut cu bine şi de această iarnă, care nu ne-a creat surprize neplăcute. Sper ca populaţia să înţeleagă şi să achite factura la agentul termic, aşa cum am stabilit în urmă cu câteva luni” a conchis Lucian Iliescu.

Bogdan VLADU