Galleri- testul de sânge care ajută la depistarea timpurie a 50 de tipuri de cancer

0
192

O companie din Statele Unite ale Americii a realizat un test de sânge care ajută la detectarea timpurie a cancerului. Acest test poartă numele Galleri și poate detecta 50 de tipuri de cancer, putând astfel crește semnificativ rata de supraviețuire.

De ani de zile, cancerul se numără printre principalele cauze de deces la nivel global. Deși există persoane care au câștigat lupta cu cancerul, datorită tratamentelor medicale evoluate, încă sunt multe persoane care ajung să fie diagnosticate prea târziu pentru ca acestea să mai fie eficiente. Din fericire, o companie de peste Ocean a realizat un test de sânge care ajută la detectarea timpurie a cancerului. Acest test poartă numele Galleri și nu este prima încercare a companiei de a ajuta la detectarea din timp a semnelor chiar și în rândul persoanelor asimptomatice.

Testul detectează tumorile și celulele ADN care indică prezența cancerului, pentru că toate informațiile genetice din organism sunt făcute din ADN. Aproximativ toate celulele din corp au același ADN, scrie US National Library of Medicine.

Dar, spre deosebire de celulele sănătoase, celulele canceroase transmit semnale specifice, la fel și tumorile. Detectarea multiplelor cancere cu ajutorul acestor teste de sânge se face prin colectarea de fragmente ADN și semnalele specifice cancerului pentru a identifica dacă acesta este prezent în corp.

(Jurnal)