Gabriela Horga: „În ședința de guvern de ieri, Guvernul PNL a alocat 310 milioane de lei din bugetul de stat, mai exact din fondul de rezervă, pentru subvenționarea gigacaloriei.”

0
126

Municipiului Giurgiu i-a fost alocată suma de 3,7 milioane lei pentru sistemul de încălzire centralizată. În luna octombrie primaria Giurgiu a mai primit o altă alocare de 5 milioane lei pentru echilibrarea bugetului, o mare parte din această sumă fiind utilizată deja pentru furnizarea căldurii.

Aceasta alocare s-a făcut pentru administrații locale din toate județele României și doar pentru plata gigacaloriei, nu pentru alte plăți restante sau amenzi și după principii clare și echitabile.

Problema furnizării căldurii este esențială pentru români, astfel că, de la 1 noiembrie, pe perioada iernii, Parlamentul a adoptat deja măsurile de ajutor pentru consumatori pentru facturile de curent electric și gaze naturale: plafonarea prețurilor, compensarea facturilor, amânarea la plată, scutirea de la plata tarifelor si accizei pentru persoane juridice.

Gabriela Horga – Deputat PNL de Giurgiu

#PNLGiurgiu