imageResizeFurtunile ce s-au abătut în ultimele zile atât peste țară cât și peste județul nostru au adus cu ele și grindină. În discuțiile avute cu mai mulți comercianți din Piața Centrală ce își desfac aici, săptămânal produse, aceștia ne spuneau că piatra a căzut pe zone izolate , mai ales în comunele Prundu, Greaca și Hotarele, compromițând anumite suprafețe, dar nu într-un număr important.

Tot ei ne spuneau că din cauza ploilor  căpșunile nu pot fi culese, mare parte din cele aflate în tarlale descoperite în câmp fiind compromise. Cireșele la rândul lor au întârziat din coacere și cu apariția pe piață, având aceeași cauză: timpul.

Anul acesta ne vom lua, se pare  adio și de la caisele românești, ce au avut aceeași soartă. În concluzie, vom mânca cireșe și caise din import. În piață cele mai multe sunt aduse din Grecia și de la vecinii bulgari și nu oricine își permite să-și facă pofta. Fructele  românești sunt anul acesta o raritate.

Cineva ne spunea că din cauza frigului, albinele nu au polenizat, iar producția de miere este și ea în impas.

„Am tot sperat o perioadă mai bună la  cultura de salcâm…Din păcate, după ce pădurile au înflorit a urmat imediat o perioadă de ploaie, cu frig și totul s-a dus…”,  ne declara un pensionar, aflat în Piața Centrală la momentul dialogului nostru cu comercianții, care – așacum ne mărturisea -se ocupă cu apicultura.

(Jurnal)