Fundația ESTUAR și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 au inaugurat în data de  13 noiembrie Estuar ClubHouse, un centru pilot dedicat exclusiv adulților cu probleme de sănătate mintală, primul de acest fel din România.  Ei au deja la Giurgiu un centru deschis. 

ESTUAR ClubHouse este un concept inovativ al unui centru de zi dedicat exclusiv adulților cu probleme de sănătate mintală și bazat pe integrarea în comunitate și pe dezvoltarea abilităților de viață independentă, excluzând serviciile de tip terapie (terapiile nu sunt furnizate în cadrul clubului, dar membrii sunt liberi să beneficieze de aceste servicii în cadrul altor centre).

Acest centru va găzdui persoane cu probleme de sănătate mintală — orice persoană care are un istoric de boală mintală poate deveni membru al ClubHouse-ului, fără a fi considerată pacient. Fiecare membru este o parte importantă a comunității, participarea membrilor fiind voluntară. Fiecare membru al ClubHouse-ului este antrenat în mod activ în activitățile clubului: secretariat/ recepție, bucătărie, lucrări de întreținere, cercetare, programe desfășurate în club. Fundația Estuar a fost fondată în septembrie 1993 de către Asociația Penumbra din Scoția și Liga Română de Sănătate Mintală și este prima organizație din România care a creat pentru adulții cu probleme de sănătate mintală o rețea de servicii de îngrijiri comunitare. Misiunea organizației este oferirea de servicii pentru adulții cu probleme de sănătate mintală din România în vederea reintegrării lor în comunitate. Fundația Estuar este activă în 4 orașe din țară: București, Ploiești, Cluj și Giurgiu ,  având înființate 5 centre sociale în aceste orașe și deservind anual peste 2000 de beneficiari. (Jurnal)