copy-of-hahahaDupă un cantonament de aproape trei săptămâni în Turcia, delegaţia Dunării Giurgiu a revenit în ţară pe 5 februarie. Două zile mai târziu, “alb-albaştri” s-au reunit la stadionul “Marin Anastasovici” pentru ultima parte a pregătirilor de dinainte de începerea returului.

Zăpada depusă în în urma ninsorilor abundente a stricat planurile lui Emil Ursu care nu a putut “comanda” decât exerciţii bazate pe forţă (în sala CSŞ-ului) şi ture de teren.

Miercuri, 10 februarie, giurgiuvenii s-au deplasat în satul Roşu (comuna Chiajna) pentru disputarea unei partide amicale cu colega de serie, Concordia.

Fotbaliştii lui Liţă Dumitru au predat o lecţie de fotbal giurgiuvenilor care nu s-au trezit încă după experienţa din Antalya. Mult mai proaspeţi şi mai determinaţi, ilfoveniii s-au distrat literalmente cu “acvilele”, administrându-le un usturător 5-1.

Îngrijorător este faptul că, până la pauză, scorul a fost de 4-0, în condiţiile în care Dunărea a folosit un unsprezece asemănător celui cu care va aborda începerea returului.

Oae, Buhăescu, Diniţă (de două ori) şi Răduca au fost marcatorii gazdelor, onoarea giurgiuvenilor fiind salvată de Marian Nedelcu.

Repriza I: Dragne, C. Gheorghe, Şanţmare, Ungureanu, S. Constantin – Cojenel, Hoprich, Marcu, Ivaşcă – Bănaru, Iordache.

Repriza a II-a: G. Popa – Comăneanu, Stanca, Şanţmare, S. Constantin – Nedelcu, Bucă, Păduraru, Trăistaru – Tigoianu, Guda.

“Sexy” Dunărea

Cei câţiva spectatori care au urmărit la faţa locului meciul dintre Concordia şi Dunărea, nu au plecat dezamăgiţi de la “sintetic”. Pentru a atenua efectele gerului, majoritatea jucătorilor celor două formaţii au ales să evolueze cu pantaloni lungi şi mănuşi.

Dacă din punct de vedere al jocului giurgiuvenii au lăsat de dorit, aceştia s-au revanşat la capitolul “estetic”, stârnind zâmbete în tribune. “De vină” au fost pantalonii lungi şi roşii, aleşi iniţial pentru încălzire. Foarte puţini au decis să evolueze în şort (Bănaru sau Marcu sunt două dintre exemple), restul optând pentru “căldura” pantalonilor roşii.

Bogdan VLADU