Clasarea între primele patru echipe ale Seriei I, noul obiectiv al Dunării Giurgiu, pare să fi schimbat oarecum optica oficialilor “acvilelor” care pregătesc atent campania de transferuri.

Conform preşedintelui Adonis Puiu, este posibil ca în această iarnă, la Giurgiu, să fie testaţi câţiva jucători din America de Sud, propuşi de un impresar bănăţean. “Am primit o ofertă de colaborare din partea unui impresar care cunoaşte destul de bine fotbalul sud-american. La o primă discuţie am înţeles că acesta poate aranja ca jucători din Chile, Ecuador sau Argentina să vină la Giurgiu pentru a susţine probe de joc” a declarat Adonis Puiu.

“Mi-au fost descrişi ca jucători tehnici, cu talie, genul de jucători care corespund cerinţelor noastre. Pe lângă faptul că sunt flexibili din punctul de vedere al contractului, sud-americanii sunt foarte ieftini, putându-se încadra la nivelul salarial al clubului” a mai spus Adonis Puiu. Singura pretenţie a potenţialilor jucători, este achiziţionarea de către clubul giurgiuvean a biletelor de avion dus-întors, costul unui bilet care ajungând la aproximativ 1.000 de euro pentru un fotbalist.

Oficialul Dunării a declarat că urmează să mai aibă o discuţie cu impresarul bănăţean, discuţie hotărâtoare în privinţa posibilităţii ca echipa-fanion a judeţului să fie “asaltată” de chilieni, ecuadorieni sau argentinieni.

5 este numărul jucătorilor străini care au evoluat de-a lungul timpului la Dunărea Giurgiu: albanezul Arben Minga (mijlocul anilor ’90), bosniacul Boris Keca şi sârbul Dejan Micic (în sezonul 2001/2002, pe când relaţiile cu FC Naţional erau strânse), germanul Sven Najemnik (în 2007), şi camerunezul N’Gassam Nana Falemi (sezonul 2007/2008).

Bogdan VLADU