Ca în fiecare din ultimii ani, înaintea sărbătorii de Crăciun, jucătorii echipei de fotbal „Dunărea Giurgiu” au tăiat porcul ! Nu de pe Listă…!
Luni, 16 decembrie, 2024, la prânz, antrenorul Andrei Nemțescu i-a chemat pe jucătorii săi la stadionul „Astra”, unde conducerea clubului Dunărea a organizat o petrecere de final de an, în cadrul căreia s-a tăiat, în mod tradițional…porcul!
Jucătorii formației „Dunărea Giurgiu” au avut astfel parte de o masă festivă binemeritată din partea conducerii. Cum a ajuns „godacul” să se „sacrifice” pentru componenții echipei, știu doar conducătorii clubului.
După ce porcul a fost pârlit, șoriciul a fost degustat cu mare poftă, fiind în prealabil dat cu sare… Evident că la final petrecerea s-a încheiat cu o românească pomană a porcului.
Cu șorici, udat cu vin și țuică fiartă (de data aceasta s-a dat jucătorilor, ”dezlegare”, căci o dată pe an este Crăciunul!), la căldura tuciurilor în care sfârâia carnea, sărbătoarea s-a încheiat cu un grătar consumat «în aer liber», fotbaliștii bucurându-se alături de conducerea administrativă și tehnică a Clubului.
S-a vorbit puțin despre fotbal, discuțiile privind viitorul și strategia echipei, pentru returul Campionatului, urmând să-și facă loc în program la final de săptămână.
În consecință se poate spune că problemele financiare pe care clubul le-a avut, s-au spulberat o dată cu intervenția președintelui CJ GIurgiu, Toma Petcu și a consilierilor județeni…
(Costel Spînu)