Florin Salam, audiat  la DIICOT, în dosarul lui ”Butoane”! Poetu bănuit că îi plasa fetițe manelistului …

0
1531

Conform celor de la CAN- CAN,  Florin Salam a fost audiat de procurorii DIICOT, ca  martor  într-un dosar, după ce numele său a fost pomenit pe parcursul unei discuții telefonice dintre proxenetul Dan Dumitru, zis “Poetu” ( un personaj din anturajul celebrului interlop giurgiuvean Butoane) , și o prostituată.

Manelistul  s-a prezentat, pe 6 Martie, la sediul DIICOT, unde a fost audiat ca martor într-un dosar extrem de complicat . Confrom publicației mai sus menționate după aproximativ o oră, Florin Salam a părăsit sediul DIICOT,  confirmând jurnaliștilor  că s-a prezentat în fața procurorilor în calitate de martor, fără însă a oferi prea multe detalii despre situația în care se află. Procurorii ar fi interceptat o discuție între Dan Dumitru și o prostituată, în care cel poreclit “Poetu’” îi spunea acesteia să se pregătească și să meargă să întrețină raporturi sexuale cu Florin Salam. Manelistul a fost însoțit la DIICOT de avocatul său, care a precizat că artistul a dat explicaţii într-un dosar existent. Apărătorul a mai precizat că Florin Salam nu acuză pe nimeni și că treaba sa cu procurorii s-a încheiat. Florin Salam a mai fost audiat în calitate de martor într-un dosar de proxenetism și crimă organizată, care îi privește pe membrii clanului “Butoane” din Giurgiu. Dumitru Daniel, zis “Poetu’”, era unul dintre capii rețelei de interlopi și se ocupa cu plasarea mai multor tinere în bordelurile din Germania. În urmă cu mai bine de patru ani, artistul şi componenţii trupei acestuia au fost vizaţi într-un dosar în care procurorii DIICOT i-au suspectat de consum de cocaină. La momentul respectiv, manelistul a fost adus la sediul DIICOT, pentru audieri.

Proxenetul „Poetu’“ din clanul „Butoane“, „fetiţe“ pentru manelişti: Vezi că e Florin Salam acolo. Şi vezi că vrea să… te duci să-i fii companie în seara asta…

Iată ce dădeau la iveală presei DIICOT la acea perioadă (octombrie 2017) , material redat de către jurnaliștii de la Adevărul .

Ameninţările cămătarilor din clanul „Butoane” către datornici

Potrivit unor surse judiciare, unul dintre interlopii implicaţi în această anchetă, Dan Dumitru, fost Daia, zis„ Poetu”, înlesnea în ţară, cât şi în străinătate pentru mai multe persoane de sex feminin atât majore, cât şi minore. Potrivit datelor DIICOT, „Poetu”, împreună cu fratele său, Florina Ghimuş, zis „Bodo”, obţin foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către mai multe persoane de sex feminin pe teritoriul Germaniei, sumele de bani obţinute fiind folosite în vederea achiziţionării autoturismelor de lux, cât şi achitării taxelor de protecţie către familia „Butoane” pentru protejarea activităţii infracţionale. Datele din anchetă au dezvăluit că , „Poetu” ar fi plasat românce în bordelurile din Germania. Stenogramele Procurorilor DIICOT spun că Daniel Dumitru deţinea controlul pe linia de proxenetism la nivelul mai multor oraşe, chiar şi din România, fapt certificat de convorbirea din data de 17 mai 2017 , purtată cu o persoană de sex feminin stabilită în municipiul Craiova, când i-a solicitat să se întâlnească cu naşul său „Florin Salam”, în vederea întreţinerii de raporturi sexuale contra cost.

Doamnă: Da bubu ! Daniel Dumitru: Ce faci popute..?

Doamnă: Uite stau. Tu ce faci ?

Daniel Dumitru: Ce să fac, ia fii atentă Doamnă: Ia zi.

Daniel Dumitru: Vezi că e Florin Salam acolo. E naşu meu, ştii nu?

Doamnă: Unde e ?

Daniel Dumitru: La Craiova.

Doamnă: Aşa!  

Daniel Dumitru: Şi vezi că vrea să….te duci să-i fii companie în seara asta. O să te duci să-i ţii companie. N-o să fie gratis, ştii ce zic.

Doamnă: Lui ?

Daniel Dumitru: Lui, da. Cui mie?

Doamnă: Păi şi dacă n-o să-i plac. Dacă…na

Daniel Dumitru: Dacă ce?

Doamnă: Dacă n-o să-i placă.

Daniel Dumitru: Termină cu prostiile c-o să-i placă. Te îmbraci frumos, sexi aşa cu găoaza aia a ta. Ştii ce zic. Şi când e….sun eu şi te duci la ce hotel zic eu şi te duci acolo.

Doamnă: Bine popute

Daniel Dumitru: Hai popute-aş.

Doamnă: Hai te pup. Pa

Clanul, destructurat

Şaisprezece dintre membrii clanului Butoane, suspectaţi de camătă, şantaj şi proxenetism, dar şi alte infracţiuni, au fost reţinuţi în 5 octombrie, alte trei persoane fiind plasate sub control judiciar. La percheziţii, anchetatorii au găsit într-una dintre locuinţele suspecţilor o minoră de 14 ani, victimă a traficului de minori. Potrivit DIICOT, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, 16 dintre membrii clanului Butoane. Aceştia sunt Simion Petronela, zisă Timişoara, Grecu Viorel Ştefan, zis Ţiţi sau Căpăţână, Balaban Georgel Adonis, zis Adi, Stanciu Marius, zis Ţăranu sau Mario, Adam Cristian Angelo, Tănase Paul, zis Nevers, Pădure Eugen, zis Gelu Pădure, Dancu – Enache Nicuşor, zis Noni, Fieraru Nicolae Daniel, zis Dan Lăutaru, Dumitru Liviu, zis Liţă, Protopopescu Costin, zis Proto, Blîndă Mihaela Maricica, Pădure Petrişor Valentin, zis Petre, Oprea Radu, zis Tiranu, Cibi Nicolae Alexandru şi Schmutzer Marian, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, şantaj, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înşelăciune, spălare de bani, proxenetism, organizarea ilegală a jocurilor de noroc, trafic de minori. Faţă de trei persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar.

 

(Jurnal)