Duminică, 5 aprilie, în sala aparţinând CS Nova Force, s-a desfăşurat prima ediţie a Memorialului “Florea Vecu” la dezegări şi şah rapid. Competiţia a fost posibilă datorită eforturilor lui Iulian Ceauşescu, ale Clubului Colosseum şi ale Direcţiei pentru Sport a Judeţului Giurgiu.

Cu o participare numeroasă (peste 30 de iubitori ai “sportului minţii”) reuniunea a avut şi un statut de concurs internaţional prin participarea unor şahişti din Bulgaria.

De remarcat a fost şi prezenţa a doi reprezentanţi ai Federaţiei Române de Şah, Valeriu Petrovici şi Dinu Ioan Nicula, arbitri şi organizatori cu vechi state al reuniunilor şahiste.

Rodian Vecu, fiul regretatului Florea Vecu, a declarat faptul că doreşte, cu sprijinul celor de la Federaţia Română de specialitate, dar şi a DSJ Giurgiu, să editeze o carte care să cuprindă probleme şahiste inedite, de-ale tatălui său, “problemist de nivel internaţional”.

Revenind la concurs, categoria “dezlegări” (pentru juniori) a fost câştigată de Marian Negru, urmat în clasament de Valentin Lungu şi Mihai Stoica. La seniori, s-a impus Dănuţ Enache, urmat de Ioan Radu şi Gabriel Jega.

În fine, la categoria “şah rapid” primele două locuri au fost adjudecate de bulgarii Minko Shishkov şi  Hristo Ivelinov, pe cea de-a treia treaptă a podiumului aflându-se Dănuţ Enache.

Bogdan VLADU