poto duce de cambridge***Bebeluşul va purta titlul de Alteţa Sa Regală şi va fi cunoscut drept Prinţul de Cambridge.

Fiul cuplului regal al Marii Britanii, s-a născut luni 22 iulie, la ora 16.24, în aripa Lindo a spitalului St. Mary’s din Paddington. La naştere a asistat şi prinţul William. Micuţul cântăreşte 3,79 kilograme. Kate a  stat în travaliu aproximativ 12 ore potrivit unor surse diferite de presă. Palatul Buckingham a mai informat că vestea naşterii bebeluşului a fost amânată cu aproximativ 4 ore deoarece părinţii lui au vrut să petreacă împreună cu fiul lor, în intimitate, primele ore din viaţa micuţului lor.

Potrivit tradiţiei, imediat după naștere, la Palatul Buckingham a fost pus pe şevalet, , anunţul oficial privind venirea pe lume a „bebeluşului regal”. Tot conform tradiţiei familiei regale britanice de generaţii întregi, numele copilului rămâne încă secret şi poate fi menţinut aşa timp de mai multe zile. De pildă, numele tatălui bebeluşului, prinţul William, a fost anunţat abia după o săptămână de la naşterea lui.

Ce spun specialiștii în genealogie

Copilul este cel de-al treilea moştenitor la tronul britanic, după bunicul său, Prinţul Charles şi după prinţul William. Este pentru a doua oară în istoria familiei regale când apare o asemenea situaţie, oricare dintre cei trei fiind eligibil la un moment dat. Chiar înainte ca bebelușul familiei să se nască, specialiștii în genealogie i-au cercetat arborele familial, iar descoperirile lor sunt pline de surprize. Originile bebelusului se intind de la o simplă actriță din Paris, Hyacinthe-Gabrielle, care a fost adusă în Anglia în timpul revoluției de către soțul ei, marchizul Wellesley  și până la prințul Dracula al României, ajungând și la un sultan care a trăit în Sevilla (Spania), descendent al profetului Mohamed.
În timp ce arborele genealogic al tatălui prințului William are o legătura strânsă cu regii germani, dar și cu suveranii din Grecia, Danemarca, Suedia, Rusia, Austria și Spania, din partea mamei, arborele genealogic cuprinde reprezentanti ai clasei muncitoare vechi din nordul Angliei (mineri, brutari, servitoare și chiar un măturator ) după cum  afirmă Scott Steward, membru al New England Historic Genealogical Society (NEHGS) si autor al unei carti despre arborele genealogic al familiei lui Catherine Middleton, publicata in 2011).
Ceea ce este însă și mai neașteptat în arborele familiei regale este linia de descendență a reginei Maria, soția regelui George al V-lea, care a condus în perioada 1910 – 1936. Regina Maria are origini în zona Transilvaniei, ceea ce ne duce direct în secolul al XV-lea, în perioada în care a trăit Vlad Țepeș, a cărui figură înspăimântătoare l-a inspirat pe scriitorul britanic Bram Stoker. Se pare  chiar că bebelușul familiei regale ar fi un văr îndepărtat al fostului președinte francez Francois Mitterrand. De asemenea, prin mama acestei femei, se pare ca există o legătura și cu primul președinte al Statelor Unite ale Americii, George Washington.
Pe linia celebritătților, exista legături cu actrița americană Ellen DeGeneres și regizorul britanic Guy Ritchie, fostul soț al Madonnei.

Ce spun astrologii

„Chiar dacă se naste în zodia Leului, bebelușul regal va avea puternice influențe din Rac. Va fi carismatic, strălucitor, și-i va păsa mult de oamenii din jur”, a spus specialistul. În cazul în care s-ar fi născut sub zodia Leului, bebelușul regal ar fi fost mai „înclinat spre mondenități, spre deosebire de conservatorii Raci”.  Elementul marcant care pune în lumină puterea impunatoare este Soarele situat în Rac, unul din semnele cardinale ale zodiacului.