Jurnal Giurgiuvean

Fiscul ”strigă darul” celor ce se căsătoresc !

Ce vor fi nevoiți mirii să declare obligatoriu  la  ANAF…

Cei de la ANAF schimbă regulile şi vor să afle cine a cântat, cine v-a fotografiat şi filmat în momentele fericite. Iar pentru asta, statul a început să le trimită scrisori cuplurilor căsătorite. Speră să îi prindă astfel pe muzicanţii şi fotografii care nu şi-au declarat banii încasaţi de la evenimente în ultimii 5 ani.

Fiscul a început să trimită tinerilor căsătoriţi, fie că au avut doar cununia civilă, fie că au organizat deja şi nunta, o notificare prin care le cere, sub ameninţarea unei amenzi uriaşe, să spună cui au plătit servicii de fotografie, muzică sau unde au ţinut petrecerea, solicitând numele persoanelor sau firmelor, numerele de telefon, adresele şi eventualii intermediari.         „Vă solicităm informaţii despre persoane fizice/Întreprinderi Individuale, Persoane Fizice Autorizate, Întreprinderi Familiale/ Societăţi Comerciale/ alte forme de organizare privind raporturile economice sau juridice pe care le-aţi avut cu ocazia evenimentelor prijeluite de celebrarea căsătoriei civile şi religioase”,  așa arată  solicitarea ANAF din documentele trimise celor proaspăt căsătoriţi, scrie news.ro, citând profit.ro.

Mirilor li se cer nume şi date de contact ale persoanelor şi firmelor care le-au oferit servicii de fotografie sau filmare, formaţiilor sau persoanelor care s-au ocupat cu muzica şi ale restaurantului unde a avut loc nunta şi li se aminteşte că declaraţiile sunt date „sub sancţiunea faptei de fals în declaraţii, prevăzută de art 326 din Codul Penal”.   Amenzi între 2.000 şi 5.000 lei   Pentru a-i determina pe proaspeţii căsătoriţi să „toarne” firmele sau persoanele care i-au ajutat să petreacă, Fiscul invocă art. 58, alineatul 1 din Codul de procedură fiscală, care prevede: „Contribuabilul/Plătitorul sau altă persoană împuternicită de acesta are obligaţia de a furniza organului fiscal informaţiile necesare pentru determinarea stării de fapt fiscale. În acelaşi scop, organul fiscal are dreptul să solicite informaţii şi altor persoane cu care contribuabilul/plătitorul are sau a avut raporturi economice sau juridice, iar acestea au obligaţia de a furniza informaţiile solicitate. Informaţiile furnizate de alte persoane se iau în considerare numai în măsura în care sunt confirmate şi de alte mijloace de probă.   Sancţiunea pentru nerespectarea acestei obligaţii este, pentru persoanele fizice, cuprinsă între 2.000 şi 5.000 de lei.

(Jurnal)

Exit mobile version