Jurnal Giurgiuvean

Firma lui Sile Cămătaru și designerul Cătălin Botezatu au câștigat licitația de 200 milioane de euro pentru testele de salivă ce vor merge în școli!

Nu odată presa a arătat că în România marile afaceri cu instituțiile statului sunt încheiate de personaje extrem de controversate, deseori indivizi certați cu legea, lideri  din lumea interlopă.

Așa se face că licitația pentru achiziționarea de teste anti-covid, care urmează să fie distribuite în școlile din România, a fost câștigată de trei firme (potrivit România TV), în spatele a două dintre ele aflându-se personaje extrem de controversate, care n-au nici în clin, nici în mânecă, în vreun fel, cu sectorul sanitar.

Astfel, două firme din România și una din Olanda vor asigura testele de salivă pentru elevii români.

Una dintre ele este ”Eva Healthcare SRL”, în spatele căreia se ascunde nimeni altul decât  clanul lui Sile Cămătaru, unul dintre cele mai de temut clanuri de interlopi din țară, conform observatorulph.ro.

Firma în care acționar este ginerele lui Sile Cămătaru se va ocupa de 1 milion de teste de salivă, din cele 9 milioane aferente primului lot.

Cele mai multe teste din lot (5 milioane), le va furniza o firmă de modă – ”Viggo Fashion” – care a mai câștigat contracte cu statul în perioada pandemiei și o firmă olandeză – Medpark B.V.

Cele trei firme împart între ele un lot de 9 milioane de teste, în valoare totală de 80.450.000 lei, scrie Edupedu.ro. În total, 70 de milioane de teste de salivă vor fi achiziționate de Ministerul Educației, valoarea acestora fiind estimată la 1.050.000.000 lei, fără TVA.

În societatea comercială câștigătoare, Viggo Fashion, unul dintre acționari este celebrul designer Cătălin Botezatu, acuzat de multe ori că ar avea legături cu mafia italiană.

Firma lui Botezatu se pare că este abonată la contractele cu statul. Unele le-a câștigat la licitație, altele fără licitație. Botezatu a distribuit în plină Pandemie,  de la vizete și  halate, la măști de protecție și multe altele. Vorbim despre contracte de milioane de euro!

Cătălin Botezatu este cunoscut ca fiind un apropiat al afaceriștilor italieni, considerați mafioți cu acte în regulă. Unul dintre cei mai cunoscuți tovarăși de afaceri este Joshua Castellano, cu care a deținut clubul Bamboo. Joshua Castellano este nepotul celebrei Puppeta Maresca, prima femeie ”nas-mafiot”.

În societatea comercială abonată acum la contracte cu statul, Cătălin Botezatu este asociat cu Ionuţ Marin, în vârstă 35 de ani, iar firma are drept obiect de activitate “comerţ cu amănuntul al îmbrăcămintei, în magazine specializate”.

A treia firmă câștigătoare este, așa cum aminteam, din Olanda și se numește Medpark B.V. Cele trei firme urmează să  împartă între ele un lot de 9 milioane de teste, în valoare totală de 80.450.000 lei, iar până la finele acestei săptămâni, trebuie finalizate licitațiile și pentru loturile 2 și 3.

Luni și marți s-au încheiat contractele, iar, conform procedurii de achiziție, va urma o perioadă de cinci zile pentru depunerea scrisorilor de garanție.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, posta pe pagina sa de Facebook faptul că  ”Interlopul Sile Cămătaru și designerul Cătălin Botezatu au câștigat licitația pentru 1 milion de teste de salivă pentru unitățile de învățământ din România (…) deși nu au nicio legătură cu sistemul medical, o licitație organizată de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) instituție aflată în subordinea lui Cîțu și sub coordonarea lui Arafat”,  mai scrie cu stupoare, Ungureanu, pe pagina sa de Facebook.

Conform politicianului, procedura prin care cei doi ar fi câștigat contractul a fost de ”Negociere fără publicare prealabilă a unui anunț”.

Păi nu erau proști să afle prea multă lume cu ce afaceri se ocupă ei la această oră?!

Întrebat dacă știe cine a câștigat licitația testelor pentru școli, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că nu știe și că nici nu îl interesează cine câștigă aceste licitații, deși  sunt voci care susțin că ministrul Educației ar trebui să monitorizeze modul în care se  desfășoară aceste proceduri și cu cine, pentru ca în acest fel să fie eliminate orice suspiciune asupra lagalității acestora.

(Jurnal) 

Exit mobile version