106706(Campanie media a publicației Jurnal giurgiuvean și a Fundației Friends to Friends 2008 Giurgiu)

Imaginează-ţi că o persoană dragă ţie ar putea pieri din cauza crizei din centrele de transfuzii din România… Imaginează-ți că de tine  depinde viața unui om, cel mai frumos dar pe care îl poți face cuiva…Imaginează-ți că una dintre victimele acestui groaznic accident îți este, rudă, prieten, vecin, are pur și simplu nevoie de tine! Donează SÂNGE! Dăruiește viață!

Tragicul  eveniment  de vineri seară din Capitală în care au murit 26 de persoane și aproape 162 de răniți din care 80 sunt pe paturile de spital, în stare foarte gravă , a readus în prim plan criza  de sânge cu care se confruntă spitalele României.  Este un moment în care  putem ajuta fiecare dintre noi,  implicăndu-ne și redând  dreptul altora la viață.

Folosind drept pretext acest tragic accident facem un apel către cei apți pentru o transfuzie că gestul  lor ar putea însemna de acum încolo , în fiecare clipă , în fiecare zi , o viață în plus. Este   vorba de oameniice suferă accidente, de oamenii aflați pe masa de operatii sau de oamenii ce sufera de afectiuni grave pentru care singura șansă este Transfuzia de Sânge la un anumit interval de timp.

Conform Hotărârii Guvernului nr. 1364 din 4 octombrie 2006 pentru aprobarea drepturilor si obligatiilor donatorilor de sânge, orice persoană are dreptul de a primi materiale informative privind donarea de sânge.

La o singură donare se recoltează 450 ml de sânge, cantitate ce se reface ca volum în doar câteva ore, iar celular în doar 2 săptămâni.

Fiți solidari cu toți cei aflați în suferință, oricând, oriunde, pentru oricine !  Dați dovadă de bunătate și  de omenie! Donează SÂNGE! Dăruiește viață!