apia

          În perioada 23 februarie – 10 iunie 2016, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Giurgiu desfășoară Campania de informare privind primirea cererilor unice de plată, sub sloganul ”Fii fermier activ, depune cererea unică și poți obține sprijin financiar. APIA te așteaptă!”.

          Potrivit declarației directorului instituției, ing. Carmen Miron, într-o recentă conferință de presă, obiectivul general al campaniei îl reprezintă informarea fermierilor cu privirea la fondurile destinate schemelor/măsurilor de plată în anul 2016, precum și la modalitatea de accesare a acestora.

          În anul 2015, la APIA Giurgiu au fost depuse 13.856 de cereri, cele mai multe fiind din municipiul Giurgiu (5.141), urmat de Bolintin Vale (3.305), Valea Plopilor (2.053), Comana (1.619), Hotarele (1.340) și Centrul județean Giurgiu (398).   

          De precizat este faptul că cererea unică de plată poate fi depusă o singură dată pe an la APIA, chiar dacă fermierii dețin suprafețe de teren în diferite localități sau județe.

Mai multe amănunte puteți găsi în ediția tipărită a publicației Jurnal giurgiuvean de Vineri, 4 martie. 

(Teodora NICOLAU)

 

 

1 COMENTARIU