Vineri 25 ianuarie, poliţişti Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Giurgiu i-au depistat  pe G. P., de 52 ani şi C. M., de 52 ani, ambii din comuna Frăteşti, satul Cetatea, judeţul Giurgiu care împreună cu C. I., de 48 ani, din municipiul Giurgiu, încercau să vândă mai multe materiale feroase la fier vechi unei societăţi comerciale, din satul Remuş, comuna Frăteşti, ce are ca obiect colectarea deşeurilor metalice. Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat că materialele au fost sustrase de cei trei bărbaţi din incinta unei societăţi comerciale din municipiul Giurgiu. Prejudiciul, în valoare de 175 lei, a fost recuperat în totalitate.  Suspecţii sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Tot vineri, ora 12.37, poliţiştii de la Poliţia municipiului Giurgiu au fost sesizaţi de o persoană din comuna Gostinu, judeţul Giurgiu, cu privire la faptul că în perioada 19 – 25 ianuarie persoane necunoscute au pătruns în locuinţa de vacanţă, aparţinând lui S. N., din localitatea Gostinu de unde au sustras mai multe bunuri. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, poliţiştii reuşind în urma cercetărilor efectuate să depisteze patru minore, cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, toate din localitatea Gostinu, judeţul Giurgiu, suspecte de comiterea furtului.  Prejudiciul în valoare de 2.000 lei a fost recuperat în totalitate şi predat părţii păgubite .  Cercetările sunt continuate faţă de cele patru minore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi violare de domiciliu, urmând ca la finalizarea acestora să se dispună soluţia legală prin unitatea de parchet.

Sâmbătă 26 ianuarie, ora 19.50, poliţiştii Biroului Rutier Poliţia Municipiului Giurgiu i-au depistat în flagrant pe M. D., de 33 ani, din comuna Băneasa, judeţul Giurgiu şi S. L., de 27 ani, din Giurgiu, care transportau într-o autoutilitară, un corp de pompă din metal (fontă), ce prezenta spărturi la extremităţi. În urma cercetărilor s-a stabilit că suspecţii au sustras corpul de pompă din staţia de pompare a apei, situată în localitatea Uzunu. Cei doi suspecţi sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. (Jurnal Press)