Miercuri, 1 august, la sediul Prefecturii în deschiderea lucrărilor Colegiului prefectural a avut loc festivitatea de premiere a celor două eleve de la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”, eleve eminente care au luat bacalaureatul cu media zece. Cu acest prilej, prefectul judeţului Lavinia Crişu a declarat „Felicit aceste fete pentru imensa muncă depusă. Ne mândrim cu voi, şi îmi cer scuze în numele Guvernului şi al Statului că se investeşte prea puţin în tineri. Se acordă atenţie doar copiilor cu nevoi speciale, iar de cei cu performanţe deosebite nu se ocupă nimeni. Vă rog să primiţi din partea Instituţiei Prefectului câte-o mică atenţie şi felicitările de rigoare”. După acest scurt moment emoţional, prefectul a înmânat câte o diplomă, un buchet de flori şi un cadou simbolic elevelor Burcescu Iulia Elena şi Petcu Cristina Elena.

După festivitatea de premiere vădit emoţionate elevele şi părinţii lor au făcut câte o scurtă declaraţie de presă. Burcescu Iulia Elena „Sunt fericită. La început nu speram la o medie aşa de mare, nu sunt chiar aşa uimită de notele obţinute, sunt doar bucuroasă. Anii de liceu nu au fost aşa grei, dar nici uşori. Momentul trăit astăzi mă face fericită, sunt timidă şi sincer fericită”. Tatăl elevei a declarat, la rândul său „Pentru mine a fost o mică surpriză. Acum a intrat la Facultatea de Psihologie, din cadrul Universităţii Bucureşti, tot cu 10. A avut o ambiţie foarte mare ca să ia o medie mare la Bac.  A fost artă pentru artă acest examen.

Pe timpul liceului am lăsat-o de capul ei, să facă ce vrea. Uitasem chiar că în prima zi de Bac avea examen! Am fost mai exigent cu cealaltă fiică, dar amândouă au avut rezultate bune. Mă bucur că Prefectura le-a dat această atenţie, este prima instituţie giurgiuveană care le premiază”. Petcu Cristina Elena a declarat „Sunt foarte fericită pentru rezultatul obţinut. Sunt bucuroasă şi sincer nu mă aşteptam să iau medie 10, a fost o surpriză plăcută. Liceul a fost un pic cam greu, dar nu foarte, foarte greu.

Am avut mult de învăţat. Sunt fericită. Voi urma facultatea de Medicină din Bucureşti, am intrat cu 85 de puncte. Îmi place chirurgia, dar specialitatea o voi alege pe timpul facultăţii”. La rândul său, domnul Petcu a declarat „Mă bucur pentru rezultatele singurului meu copil. A muncit pentru viitorul ei. Noi părinţii o vom ajuta cu tot ce putem, ca să-şi îndeplinească visele”.

Heliade CĂLIN