Sâmbătă 30 mai 2011, de la orele 17,30 – a avut loc la Ateneul „Nicolae Bălănescu” cea de-a II a ediţie a Festivalului de Muzică Religioasă Interconfesională „Lumină din lumină”, reprezentând cel de-al II-lea eveniment  din cadrul maratonului „Primăvară culturală giurgiuveană”.

A fost o ediţie reuşită prin prezentare şi conţinut, în care au evoluat peste 300 de artişti  făcând parte din 11 coruri din oraşe precum: Ploieşti, Călăraşi, Curtea de Argeş, Vălenii de Munte, Bucureşti, Trestieni, Giurgiu, Ruse-Bulgaria, Gorna Oriahovita – Bulgaria, Tetovo-Bulgaria.

Oraşul Giurgiu a fost reprezentat de Grupul coral cameral “San Giorgio”, dirijat de profesorul Gheorghe Niţescu şi de Corul Seminarului Teologic “Teoctist Patriarhul”, dirijat de preotul – profesor Cosmin Mihalcea.

Evenimentul, organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Centrul Cultural Local  „Ion Vinea”, a completat în mod foarte inspirat paleta activităţilor cultural-artistice menite a crea posibilitatea exprimării dragostei şi credinţei noastre în bunul nostru Isus Hristos, de a promova şi revigora muzica corală şi de a simţi în continuare spiritul sfintelor sărbători pascale.

Maratonul acestor evenimentelor culturale care sunt în plină desfăşurare contribuie cu siguranţă la intrarea definitivă a Ateneului „Nicolae Bălănescu” în circuitul celor mai cunoscute şi respectate edificii culturale din ţară. Acest lucru se va datora atat numărului artiştilor profesionişti şi amatori din toată ţara care au evoluat şi vor evolua în această perioadă pe scena Ateneului – 400 solişti, corişti, instrumentişti şi dirijori – cât şi diversităţii evenimentelor.

JGR