„Fermierii nu sunt tranzacții pentru politicieni…”. Ce politician local spune acest lucru

0
317

Numirea lui Gheorghe Ștefan ca secretar de stat în Ministerul Agriculturii nu a fost o surpriză pentru membrii partidului din care face parte, și al cărui vicepreședinte este, ALDE.

Prezent la conferința de presă de vineri, 20 decembrie, proaspătul secretar de stat a acceptat să detalieze acest subiect, subliniind, de asemenea, faptul că pe primul plan se vor afla fermierii din județul nostru.

De două zile, de când am intrat „în pâine”, știu exact ce am de făcut. Nu mă veți vedea că folosesc contul de facebook așa cum procedează alții, pentru a mă posta de fiecare dată când fac câte ceva pentru ceea ce, de altfel, primesc salariu! Voi fi un partener loial, în special fermierilor giurgiuveni. Promit aici, de față cu toată lumea, că în luna ianuarie voi avea o întâlnire cu fermierii giurgiuveni, împreună cu cei de la APIA. Din păcate, fermierii români mai au încă mult de recuperat până să ajungă la nivelul fermierilor europeni”, spunea Gheorghe Ștefan.

Din păcate, mai spunea proaspătul secretar de stat din Ministerul Agriculturii, mulți fermieri încă depind, într-un fel sau altul, de primarii de comune, cei care trebuie să elibereze adeverințele necesare la APIA pentru ca oamenii să își primească subvențiile.

Nu este normal ca fermierii să aibă de suferit. Vom încerca să găsim o soluție ca aceste adeverințe să nu mai fie emise de primari, pentru că aceștia îi folosesc pe fermieri ca pe o monedă de schimb. Mulți merg pe principiul „dacă nu ești cu mine, ești împotriva mea”. Așa că, dacă fermierul respectiv are o altă opțiune politică decât primarul, avea, de cele mai multe ori, de suferit”, a mai precizat Gheorghe Ștefan.

(Jurnal)