Asteroidul despre a cărui traiectorie astronomii de la NASA anunţau, în februarie 2012, că o studiază cu mare atenţie, va trece la numai 27 de mii de kilometri de planeta noastră, scrie Huffington Post. Trecerea asteroidului DA14 pe lângă Terra este un eveniment extraordinar mai ales că va ajunge la o distanţă mai mică faţă de Pământ decât sateliţii trimişi în spaţiu de agenţiile spaţiale.
„Este vorba despre o apropiere record. Nu am mai văzut niciodată aşa ceva”, a declarat Don Yeomans, ceretator NASA în cadrul Near Earth Object Program. Expertul a dat însă asigurări că „nu există nicio şansă ca acest asteroid să lovească Terra”.  Asteroidul DA14 va trece pe lângă Pământ pe data de 15 februarie, acesta fiind unul dintre cele mai aşteptate evenimente astronomice ale anului.

Acest eveniment a fost catalogat drept noaptea în care Terra va avea două Luni pe cer deoarece roca spaţială va produce o lumină la fel de puternică precum cea a satelitului natural al Pământului. Publicaţia noastră face  invitaţia ca, a doua zi după Ziua Îndrăgostiţilor (14 februarie) să priviţi puţin cerul, pentru a observa un fenomen cu care nu vă veţi mai întâlni niciodată în viaţă. (Jurnal Press)