manipulare-tv „Constat că în judeţul Giurgiu cei mai protejaţi politicieni sunt cei care cumpără bunăvoinţa presei. Văd că a crescut valoarea contractelor unor firme care au un singur angajat, dar în schimb încasează sume mari pentru promovare”, a afirmat Dumitru Beianu în ultima conferință de presă a PNL, organizată la numai câteva zile după excluderea celor 9 membri din BPJ al PNL Giurgiu, la propunerea liderului liberal.

 

Totodată Beianu a afirmat că nu deține nicio televiziune și niciun ziar!?

Plecând de la această afirmație a politicianului , solicităm oficial să ni se comunice cine  deține ( cel puțin scriptic), atât televiziunea ”Valahia” cât și ziarul on line, ”Informația de Giurgiu”. Asta pentru că este greu să credem că Postul TV mai sus amintit aparține – așa cum liderul liberal afirma jurnaliștilor publicației noastre, într-o discuție privată – că Mariana  Mitroi este cea care ”taie și spânzură” în această Televiziune, după ce tot el își manifesta dorința  de a face noi investiții în acest post. De ce ar face-o dacă îi este atât de străină? Mai mult giurgiuvenii sunt la curent cu lupta crâncenă dată de Dumitru Beianu cu Lucian Iliescu ( de fapt inițiatorul de drept al acestei televiziuni, și multă vreme finanțatorul ei, pe bani publici!), pentru proprietatea asupra postului TV Valahia.

 Și pentru a demonstra transparență totală, așa cum autorul acestor rânduri  a solicitat în mai multe rânduri și nu a fost luat în seamă , cerem să fie date publicității numele proprietarilor și administratorilor celor două ”organe de propagandă” ale liderului liberal.

Evident după  ce vom   fi înștiințați cine sunt persoanele care dețin aceste mijloace media, vom solicita organelor în drept să verifice  patrimoniul  acelor persoane,  sursa veniturilor , modul de dobândire  a mijloacelor media  respective, sursele de finanțare și legalitatea veniturilor celor care le dețin. 

 Facem asta pentru că, din păcate în România, și cu preponderență  în mediul politic,  s-a statuat practica  de a controla printr-o serie de  interpuși (așa ziși  proprietari,  la nivel formal, doar în înscrisuri), tot felul de  televiziuni,  posturi de radio , site-uri, firme sau ONG-uri,  politicieni  ce, în majoritatea lor,  încasează un salariu care nu ar putea niciodată să justifice proveniența  sumelor de bani cu care și-au achiziționat bunurile pe care le posedă…

Pornind de la aceeași declarație a domnului Beianu , dorim să fie totodată informată  opinia publică care sunt sursele de finanțare  ale celor doi moguli  din mass media locale . Poate în acest fel, atât  Dumitru Beianu cât și Nicolae Florian, doi politicieni ce dețin trusturi media, vor avea bărbăția de a recunoaște  ce datorii au  către bugetul de stat și evident care le sunt  datoriile către acesta dar și spre alți furnizori locali… Numai așa vom mai putea avea încredere în afirmațiile și în promisiunile lor electorale,  ținând cont că amândoi și-au manifestat intenția de a candida la funcții înalte în instituții de stat de pe plan local, în  următoarele alegeri .

(Florian TINCU) 

 

4 COMENTARII

  1. Din surse dâmbovițene s-a aflat că săptămâna trecută domnișoara Alina Gorghiu ( cu accentul pe o că altfel e supărare mare) ar fi vrut să tragă o fugă până la Giurgiu,să vadă ce mai face și cum se descurcă domnul Beianu.Numai că a procedat ca șoferii începători,adică a preferat să iasă pe linia de centură ,ca să evite circulația din oraș.Dar la bariera de la Domnești,venind dinspre Drumul Taberei,erau puhoaie de mașini din toate direcțiile,asa că s-a hotărât s-o „taie ” la dreapta decât să dea prioritate și sa le satisfacă poftele (legale) ale celor”de stânga „.A luat-o așadar spre Pitești,dar după puțin timp s-a blocat în trafic,prilej pentru tânăra politiciană să -și facă un filmuleț,în care părea o reporteriță care transmitea de la fata locului și zicea ceva de un bici (gârbaci).Acest filmuleț,postat chiar de autoare pe internet,a fost preluat de mai toti scandalagii din presă şi prezentat în paralel la TV cu îndemnul adresat de un politician clasic în viață,care o trimitea pe o altă tânără pe” centura politicii”! Dacă liberala ar fi luat-o spre Giurgiu,precis n-ar fi fost aglomerație asa de mare și poate n-ar fi făcut o asemenea gafă,știind că limba ce-o vorbim este bogată în figuri de stil și duble înțelesuri!

  2. Domnule Ionescu, in primul rand domnul Tincu nu candideaza la nicio functie publica , activand in sectorul privat din 1991. Dar daca doriti situatia financiara a ziarului puteti sa o obtineti de la Registrul Comertului. Speram sa va ajuta la decizia dvs electorala. Insa va declaram ca nu avem nicio datorie la stat, ca platim salariații la timp si ca fiscalizam absolut toate incasarile. Daca aceste informatii va ajuta sai alegeti lucid pe candidatul pe care il preferati, ne bucuram ca v-am oferit linistea si bucuria de a fi mai informat. Insa pentru cultura dvs si viitorul dvs mai ales ar trebui sa priviti mai atent la politicienii pe care ii votati si afacerile in spatele cărora se ascund, decat sa va preocupe situatia financiara a unuin ziar, care nu va influenta viitorul dvs decat in masura in care va place sa cititi pentru a va informa.

  3. Doamna Florentina, că dl. Tincu va candida sau nu este un subiect care nu are legătură cu ceea ce a scris și cu ce am comentat eu. Dar atunci când mai mult sau mai puțin direct le cere altora corectitudine trebuie să dea el mai întâi dovadă de așa ceva. Să nu îmi spuneți că acest ziar trăiește din banii aduși de acasă de dl. Tincu, dacă tot vorbiți de afaceri. Cât privește opțiunea mea la alegeri vă asigur că am capacitatea să analizez foarte atent și să iau o decizie justă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.