Jurnal Giurgiuvean

Fără evenimente deosebite în perioada Sărbătorilor Pascale

IMG_0010Peste 80 de jandarmi au fost la datorie în perioada 28 aprilie – 01 mai a.c. cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale. Ca urmare a mobilizării în stradă a unui dispozitiv important de ordine publică, dar și cu sprijinul cetățenilor care au ținut cont de recomandările preventive promovate, echipajele Jandarmeriei nu s-au confruntat cu situații de tulburare gravă a ordinii publice.

În baza planului de măsuri pentru creșterea siguranței publice, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, jandarmii au fost prezenți în mijlocul giurgiuvenilor și au asigurat măsurile necesare astfel încât manifestările religioase să se desfășoare în condiții de siguranță. Datorită prezenței active în mijlocul cetățenilor, la aceste activități nu s-au înregistrat incidente.

În intervalul 28 aprilie – 02 mai a.c. au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.000 lei (5 avertismente scrise și 8 amenzi) pentru fapte precum adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, provocarea de scandaluri, încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În perioada următoare jandarmii giurgiuveni vor continua acțiunile pentru prevenirea fenomenului contravențional și infracțional, recomandând cetățenilor ca ori de câte ori sesizează fapte ce pot afecta siguranţa publică, să apeleze numărul unic 112 sau să se adreseze, cu încredere, celei mai apropiate patrule de ordine şi siguranţă publică.

 

                        Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Exit mobile version