dscf0406Tradiţionalul concurs profesional-sportiv ”Marşul factorilor poştali” şi-a derulat vineri, 7 mai, faza judeţeană a ediţiei 2010. Concursul este patronat de Compania Naţională Poşta Română, care, prin organizarea anuală, doreşte să sublinieze importanţa acordată activităţii factorilor poştali care, indiferent de capriciile vremii, sunt zilnic în legătură cu clienţii Companiei, asigurând distribuirea trimiterilor poştale la sediul sau domiciliul presoanelor juridice şi fizice. De altfel, alegerea pentru probele sportive a unui traseu format din cele mai intens circulate artere din Giurgiu simbolizează itinerariile parcurse zilnic de factorii poştali şi faptul că s-a dorit ca şi desfăşurarea acestui concurs să se facă cât mai aproape de clienţii Poştei.

Ca în fiecare an, la nivelul judeţului Giurgiu, organizarea concursului este asigurată de Oficiul Judeţean de Poştă Giurgiu, împreună cu Sindicatul Judeţean de Poştă Giurgiu. Distanţele parcurse de competitori – peste 100 de factori poştali din judeţ – sunt de 3.000 de metri, pentru femei şi, respectiv, 7.000 metri, pentru bărbaţi, concursul fiind jurizat de arbitrii de la Direcţia de Sport a judeţului. Startul în probele sportive a fost dat în faţa Oficiului de Poştă Giurgiu (Str. Mircea cel Bătrân), competitorii parcurgând traseul: sediul Oficiului Judeţean de Poştă – str. Mircea cel Bătrân – str. Dobrogeanu-Gherea – str. Mareşal Foch – Teatrul Valah – str. Mircea cel Bătrân – Oficiul Judeţean de Poştă. Organizatorii au acordat 10 premii: pentru primii patru clasaţi la proba masculină, primii patru la proba feminină, dar şi pentru cel mai tehnic participant la proba masculină, respectiv, cea mai tehnică participantă la proba feminină. Premiile acordate au constat în bani oferiţi de C.N. Poşta Română şi din obiecte şi produse puse la dispoziţie de diverşi agenţi economici care au sponsorizat concursul.

În finalul concursului,cei mai buni s-au dovedit a fi:

Fete

Locul I – Albu Florica – OP Hodivoaia

Locul II – Ţaga Eugenia – OP Giurgiu

Locul III – Didiţă Miluca – OP Giurgiu

Băieţi

Locul I – Trandafir Ion – OP Crevedia Mare

Locul II – Mikloşi Dan – OP Giurgiu

Locul III – Mihalache Lucian – OP Falaştoaca

Premiul pentru cel mai tânăr participant a revenit Mădălinei Mikloşi, de la OP Giurgiu, cel mai vârstnic participant a fost Tîraru Ştefan – OP Greaca, iar Mihalache Lucian, de la OP Falaştoaca a câştigat premiul penstru cel mai tehnic poştaş.

Cristina MOISE