ssc-romania-werk-aussenansichtMiercuri, 16 martie,  primarul Nicolae Barbu a avut o întâlnire cu reprezentanţii conducerii naţionale a Voestalpine Steel Service Center Romania SRL din Giurgiu, după ce reprezentanţii societăţii austriece şi-au manifestat intenţia pentru realizarea  unei alte investiţii  la Giurgiu. În acest scop ei au solicitat  extinderea depozitului existent.

Proprietarii Fabricii Voestalpine au decis astfel extinderea cu încă 1200 de mp, respectiv opt hale în valoare de circa două milioane de euro, începând cu anul 2017. Beneficiile aduse prin reducerea cheltuielilor de transport şi logistică i-au determinat pe austrieci să se dezvolte şi să-şi mărească astfel capacitatea de stocare, în condiţiile în care afacerile în România sunt pe un trend ascendent.

În plus, conducerea Voestalpine şi-a exprimat intenţia de a se implica şi în viaţa tinerilor giurgiuveni, încă liceeni, în sensul implementării unor programe educaţionale, împreună cu reprezentanţi ai mediului de afaceri de top din România, constituiţi într-un club care se ocupă şi cu astfel de activităţi sociale.

Fabrica de prelucrare a oţelului, Voestalpine Steel Service Center Romania SRL din Giurgiu, a fost deschisă în anul 2012 în urma unei investiţii de 20 milioane de euro, având în prima jumătate a anului fiscal 2015-2016, venituri de 24 mil. euro, în creştere cu 23% faţă de perioada similară a anului fiscal 2014-2015, când a raportat venituri de 19,5 mil. euro. Precizăm că  un an fiscal începe în luna aprilie şi se încheie în luna martie a anului următor.

Marian TARU