hacker

Foto: Impostura prin on line naște monștri și în comuna Adunații Copăceni. Campania mizerabilă ce se anunță în preajma alegerilor de anul acesta se manifestă, iată,  încă din primele zile ale acestui an…  

Știm cu toții că viitoarea campanie electorală din acest an va fi cu siguranță cea mai murdară din toate timpurile. Acest lucru se datorează în primul rând libertății fără margini pe care îl oferă Internetul celor lipsiți de bun simț și conștiință. Un mijloc în culisele căruia se ascund în ultima vreme tot mai mulți impostori.

Fenomenul site-urilor și al facebook-urilor pirat pare a lua amploare în județul nostru. După ce publicația Jurnal giurgiuvean a sesizat organelor din cadrul Inspectoratului de  Poliție Giurgiu prezența anonimă, a face-book-ului și ulterior a site-ului Giurgiu Hot, iată că fenomenul pare a lua amploare. Probabil încurajați tocmai de lentoarea cu care organele de poliție cercetează acest caz, în comuna Adunații Copăceni un alt câine fără stăpân a dat iama în Internet , postând tot felul de fabulații. Culmea este faptul că toate acestea au fost puse, de către creatorul site-lui,  pe seama primarului Ion TACHE. Stând de vorbă cu acesta , primarul comunei ne reclama faptul că în urmă cu câteva săptămâni, pe un site pirat, deocamdată neidentificat și nerevendicat de nimeni din zonă, a început să facă cetățenilor din comună tot felul de promisiuni cu intenția evidentă de a compromite imaginea primarului și a-i scade din popularitatea și credibilitatea de care se bucură.

După cum ne mărturisea Ion Tache , site-ul vorbea în numele său despre realizarea în Adunații Copăceni a unor  Cazinouri , sătenii fiind în același timp , încurajați să joace pentru a se îmbogăți, acreditându-se ideea că aceasta ar fi singura variantă a cetățenilor de a prospera. Se făcea vorbire și despre niște VC-uri publice construite pe banii comunității și despre alte asemenea proiecte ridicole care l-au făcut pe primarul Ion Tache să se sesizeze și să reclame scandalizat, organelor legii acest incident extrem de neplăcut pentru reputația sa. Este neplăcut ca după atâtea eforturi pe care le-am depus , alături de colegii mei din Consiliul local, din Primărie , cineva să vină și să ne ridiculizeze în asemenea hal – ne spunea primarul Ion Tache. Știm cu toții că oamenii la noi la țară nu sunt atât de bine informați ca cei ce locuiesc în centrele urbane dezvoltate și de aceea se pot crea foarte ușor confuzii, manipula conștiințe. Autorul acestui site cu siguranță că știe acest lucru și cu siguranță că pe acest amănunt se bazează… Știu că mai am și eu câte un dușman, ca fiecare dintre noi, dar cinstit este să îți asumi, bărbătește, tot ceea ce dorești să spui și să întreprinzi, nu să te ascunzi mișelește după ”fusta” unui calculator!

Regretabil este faptul că oameni gospodari ca primarul comunei Adunații Copăceni, de a cărui probitate morală nu se îndoiește nimeni, sunt denigrați chiar în timp ce derulează proiecte cruciale  pentru comunitatea în slujba căreia se află, cu intenția evidentă de a-i abate atenția de la problemele cu adevărat importante. Un caz ce va trebui cu atenție analizat de către organele de anchetă , înainte ca acest  fenomen să se generalizeze .

Iată o probă a faptului că , scăpat de sub control, ”maidanezul on line” poate face mult rău, turbarea virtuală  fiind cu mult mai nocivă decât cea reală. Privim elucubrațiile fără număr ale celor de la Giurgiu HOT și constatăm cât de nocivă este pentru societate a lăsa indivizi fără discernământ să muște în stânga și-n dreapta după cum le dictează nebunia. Un lucru de care ar trebui să țină cont autoritățile în perspectiva apropiatelor alegeri din acest an. Altfel… Să nu ziceți că nu v-am spus…!

(Jurnal giurgiuvean)