La sfârșitul săptămânii trecute vă relatam despre  cazul preotului paroh  din comuna Băneasa,  învinuit de o bătrână din localitate, în vârstă de 80 de ani, de comportament imoral  . Iată cum  Anin Maria, cunoscută de localnici și ca Maria lui Pescaru, a ajuns vedetă de televiziune, relatând  cu talentul unui scenarist cu experiență așa zisele împrejurări ale  incidentului trăit de ea, poveste ce a inflamat o întreagă comunitate.

Fără a relua faptele care au produs nu numai rumoare, dar și suferință,  atât preotului paroh, ce s-a văzut aruncat fără vină în brațele oprobriului public cât și cetățenilor satului Meletie, ce s-au trezit fără preot,  acesta fiind suspendat pe o perioadă de 3 luni, am poposit din nou în comuna Băneasa , chmeați pentru  a investiga cazul și a afla  cine ar fi pus la cale toată această mascaradă …

De precizat că doar cu o zi  înainte , după lăsarea  întunericului , primisem un telefon din partea primarului Rotaru Ion Viorel, zis ”Biju”, care ne-a dojenit pentru că l-am fi implicat gratuit în această poveste.  Ba chiar primul edil al comunei a insinuat că ne-am fi dus din poartă în poartă și le-am fi sugerat sătenilor să declare împotriva bătrânei (cu har de povestitor) și împotriva lui, personal.

Primul lucru ciudat a fost acela că  de îndată ce am ajuns în satul Meletie, în spatele nostru a apărut așa, ca din întâmplare,  o mașină a Poliției rurale care ne-a urmărit până la locul în care ne-am decis să oprim. După ce a parcat la câțiva metri de noi,  pentru ca omul aflat la volan să poată  urmări nestingherit cu cine stăm de vorbă și în curtea cui intrăm, polițistul a părăsit , în grabă locul. Ciudat, nu?

Și uite așa am aflat de la câțiva săteni că polițiștii locului  îl slujesc pe primarul comunei ( un lucru de altfel normal), și că în acele zile fierbinți, în care s-a derulat  incidentul, primarul ar fi fost văzut intrând la Maria lui Pescaru, nu doar o singură dată…

Despre un conflict existent între familia preotului și primarul comunei Băneasa ne-au vorbit mai mulți locuitori ai zonei. Cineva chiar își amintea că pe timpul cât Ecaterina Balaban ( soția preotului paroh din Meletie), fusese consilier local , Biju o amenințase într-o ședință că dacă va veni într-o zi primar îi va arăta el ei…! Și iată că probabil acest prilej se ivise, spuneau oamenii. Se pare chiar  că relația dintre parohul Balaban și primarul Rotaru ajunsese la un moment dat extrem de tensionată, motiv pentru care  pentru dezamorsarea conflictului  intervenise însăși Episcopia Giurgiu .

Dar iată că atunci când lucrurile păreau că s-au liniștit o bătrână de care , așa cum spunea cineva, nici moartea n-ar fi atrasă, reușește ceea ce alții nu reușiseră. Să pună la îndoială ( chipurile),  moralitatea creștină a unui preot care a slujit cu credință timp de 33 de ani Biserica din satul Meletie și pe oamenii acestuia.

Un incident jenant care cu siguranță nu va fi trecut cu vederea de către locuitorii așezării la alegerile generale de anul viitor când sătenii vor fi puși să-și aleagă din nou primarul…Un primar ce pare amestecat până peste cap în această poveste, măcar prin prisma  antecedentelor create până la desfășurarea acestei povești  ce pare fără cap și fără coadă, dar mai ales fără nicio logică. Cu siguranță însă că Dumnezeu nu va îngădui  o nedreptate și va scoate în cele din urmă adevărul la lumină!

(Florian TINCU)

 

3 COMENTARII

  1. LA DATA IZBUCNIRII CONFLICTULUI AM POSTAT UN MICCOMENTARIU IN CARE ARATAM CA PRIMARUL NU POATE FI STRAIN DE CELE INTIMPLATE SI IATA CA INCET, INCET LUCRURILE PAR SA SE ADEVEREASCA, PENTRU CA LA NIVEL DE COMUNE PRIMARII SI POLITISTII SUNT SMECHERII COMUNITATII. DE MENTIONAT CA NU SUNT FAN AL PREOTILOR, IAR DACA AR FI FOST VORBA DE VREO TINARA MAICREDEAM CA ACEASTA PRIN FARMECELE EI I-A LUAT MINTILE PREOTULUI, INSA LUCRURILE AU STAT ALTFEL.