mbsismzz

(22 iulie) Contactat telefonic cu 24 de ore înainte de startul noii ediţii a Ligii I, preşedintele CS Dunărea, Stelian Marin, a confirmat pentru “Jurnal giurgiuvean” existenţa proiectului FC Inter Giurgiu, însă începând cu sezonul 2011/2012 şi nu 2010/2011. Domnia sa a recunoscut faptul că nu s-au putut elabora toate actele necesare în timp util pentru ca FC Inter să se “nască” în această vară.

“Informaţia este adevărată. Acest proiect este gândit de ceva timp” ne-a declarat Stelian Marin cel care susţine că forma sub care cele două cluburi se vor “uni” poartă numele de comasare.

“Noua structură va fi făcută pe clubul Astra Ploieşti, cel care se află într-un eşalon superior clubului Dunărea. Am intrat în criză de timp şi nu am putut parcurge toate etapele specifice regulamentelor FRF până la începerea campionatului Ligii I, drept pentru care denumirea de FC Inter Giurgiu va intra în vigoare din vara anului viitor” a continuat acelaşi Stelian Marin.

Acesta susţine că Dunărea Giurgiu (echipă care evoluează actualmente în Liga Secundă) va începe aproape sigur noua stagiune sub denumirea de Astra II Ploieşti urmând să evolueze în continuare la Giurgiu, pe arena “Marin Anastasovici”: “Până în august când începe campionatul Ligii a II-a nu mai putem face decât o singură modificare legală, şi anume transformarea denumirii din CS Dunărea Giurgiu în Astra. Din vara viitoare actuala Dunărea va deveni FC Inter II Giurgiu în timp ce Astra Ploieşti va purta numele de FC Inter Giurgiu a subliniat preşedintele clubului giurgiuvean.

Inedit poate fi considerat şi faptul că sediul celor de la Astra va fi mutat cât de curând, în totalitate, la Giurgiu. În această situaţie clubul patronat de Ioan Niculae a primit deja din partea FRF o derogare prin care poate evolua pe un stadion din afara localităţii de “reşedinţă” a sediului până în 2012. Cu alte cuvinte, Astra va continua să evolueze pe stadionul actual, din Ploieşti, până când la Giurgiu se va construi/asambla un stadion nou., însă nu mai târziu de anul 2012.

Bogdan VLADU