Eveniment emoționant, sâmbătă, la Comana: Trei generali vin să cinstească memoria piloților căzuți în Cel de-al Doilea Război Mondial

0
362

Sâmbătă, 8 iunie, în localitatea Comana are loc un emoționant eveniment dedicat Zilei Eroilor, mai precis în memoria Flotilei 1 de Vânătoare din al doilea Război Mondial.

Invitat de onoare va fi generalul locotenent aviator, veteran de război, Ion Dobran, ”as” al aviației române, cu 11 victorii aeriene în palmares.

La manifestare va participa și un sobor de preoți aparținând Mănăstirii Comana. La acest eveniment va fi prezent și comandor de aviație, scriitorul Radu Theodoru , general- maior , veteran de război, dar și general de armată Mircia Chelaru, cât și  comandor profesor univ. Jipa Rotaru.

După depunerea unei coroane de flori , onorul va fi dat de către o formație de avioane de vânătoare. Tot cu această ocazie generalului locot. Ion Dobran îi va fi înmânată o Diplomă de Onoare.

Organizatorul evenimentului este Cercul colocvial cultural patriotic ”Vlad Țepeș” condus de general maior , veteran de război, Radu Theodoru. Acțiunea  se va bucura și de un moment poetic susținut de Paula Aromanescu și Iuliana Palodă Popescu, dar și de un moment artistic în care va evolua  soprana Irinuka Gîju, trupa corală aromână Boațea Pindului și trupa corală ”Mihai Viteazul”. Evenimentul este anunțat a începe la ora 10.00.

(Jurnal)