IMG_4301 

          De curând, în Spitalul Județean de Urgență (S.J.U) Giurgiu s-au desfășurat două acțiuni de control, și anume verificările din partea Comisiei de Evaluare pentru acreditare, respectiv controlul încrucișat comandat de Ministerul Sănătății și efectuat de o echipă de specialiști din Ialomița. Primele rezultate ale celor două verificări au fost prezentate chiar de către managerul unității, dr. Elena Dinu, în conferința de presă din data de 21 martie.

 În ceea ce privește acreditarea S.J.U. Giurgiu, verificările au vizat, îndeosebi, indicatorii neconformi și managementul calității – preciza managerul Spitalului de Urgență Giurgiu .  Evaluatorii au discutat atât cu personalul medical, cât și cu pacienții, cărora le-au fost distribuite chestionare pentru completare. Numărul de indicatori neconformi pe care i-am primit în pre-raportul întocmit în urma verificării, a fost de 290, dar, cu siguranță, acesta se va mai diminua. Cei mai mulți dintre acești indicatori s-au referit la infrastructură, ceea ce însă nu depinde de noi, ci de Consiliul Județean. Ca exemple în acest sens vă pot preciza – lipsa heliportului în cadrul secției UPU, lipsa sistemelor de ventilare a aerului în zonele cu temperaturi ridicate, lipsa autorizației la incendiu, pentru care am demarat însă documentația necesară…

Neoficial, pot să vă spun că evaluatorii au fost relativ încântați de Spital, cu plusurile și minusurile pe care le înregistrăm, însă așteptăm raportul final, care va fi gata peste 6-7 luni. Din punctul meu de vedere, suntem la nivelul Spitalelor Județene de Urgență competitive din țară , a spus dr. Elena Dinu.

          Referitor la controlul încrucișat, comandat de Ministerul Sănătății, managerul S.J.U. Giurgiu a precizat: În mare parte, au fost verificate condițiile de igienă, modul de selectare al deșeurilor și ni s-a recomandat mărirea numărului de paturi raportat la numărul de pacienți. De asemenea, ni s-a recomandat acoperirea pavimentelor din tot Spitalul cu un covor antibacterian, investiție foarte scumpă, pe care noi, ca unitate, nu ne-o putem permite.

foto_1

 

 

(Teodora Nicolau)