Europarlamentarul liberal, Dan Motreanu: „2022, desemnat drept Anul european al tineretului”.

0
176

În urma anunțului făcut de președinta Ursula von der Leyen în discursul său din 2021 privind starea Uniunii, Comisia a adoptat, în ziua de 14 octombrie, propunerea sa oficială pentru desemnarea anului 2022 drept Anul european al tineretului.

Prin această decizie, Comisia Europeană onorează și sprijină generația care a făcut cele mai mari sacrificii în timpul pandemiei, oferindu-le noi speranțe, forță și încredere în viitor. Avem nevoie de acțiunile, viziunea și cunoștințele tinerilor pentru a consolida și a revigora în continuare proiectul comun al UE.

Prin intermediul Anului european al tineretului, Comisia, în cooperare cu Parlamentul European și cu statele membre, încurajează toți tinerii să devină cetățeni activi și actori ai schimbării pozitive.

Anul european al tineretului va merge mână în mână cu punerea în aplicare a NextGenerationEU adică locuri de muncă, oportunități în materie de educație și formare de calitate”, comunică europarlamentarul liberal”.

Prin intermediul Anului european al tineretului, Comisia, în cooperare cu Parlamentul European, cu statele membre, cu autoritățile regionale și locale, precum și cu părțile interesate și tinerii înșiși intenționează:

  • să onoreze și să sprijine generația care a făcut cele mai mari sacrificii în timpul pandemiei, oferindu-le noi speranțe, forță și încredere în viitor, prin evidențierea modului în care tranziția verde și cea digitală oferă perspective și oportunități reînnoite;

  • să încurajeze toți tinerii, în special pe cei cu mai puține oportunități, pe cei proveniți din medii defavorizate, din zone rurale sau îndepărtate sau care aparțin unor grupuri vulnerabile, să devină cetățeni activi și actori ai schimbării pozitive;

  • să promoveze oportunitățile oferite tinerilor de politicile UE, cu scopul de a sprijini dezvoltarea personală, socială și profesională a acestora. Anul european al tineretului va merge mână în mână cu punerea în aplicare cu succes a instrumentului NextGenerationEU în ceea ce privește oferirea de locuri de muncă, oportunități în materie de educație și formare de calitate; precum și

  • să se inspire din acțiunile, viziunea și cunoștințele tinerilor pentru a consolida și a revigora în continuare proiectul comun al UE, pe baza Conferinței privind viitorul Europei.

(Dan Motreanu- europarlamentar PNL)