Europarlamentarul Dan MOTREANU: „Crește numărul unităților de învățământ în care se va derula programul pilot «Masă caldă»”

0
393

Guvernul Nicolae Ciucă a aprobat o ordonanță de urgență care prevede că preşcolarilor şi elevilor din 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat li se va acorda, zilnic, cu titlu gratuit, o masă caldă.

La preluarea guvernării de către PNL, 50 de școli beneficiau de acest program. În 2020, numărul acestora a fost majorat la 150, iar anul acesta au fost efecutate trei majorări – de 150 la 300, de la 300 la 350 și de la 350 la 450.

Până în prezent, Ministerul Educației a ales 300 de școli la nivel național. Șapte școli și un liceu din județul Giurgiu sunt incluse în acest program, față de patru școli câte au fost incluse în anul școlar trecut. La nivelul județului Giurgiu, vorbim de 3.651 de beneficiari, față de 1.333 în ediția anterioară.

Ministerul Educației urmează să stabilească lista cu celalate 150 de școli incluse în program.

Prin acest program, Guvernul își propune să contribuie la prevenirea excluziunii sociale, abandonului şcolar şi la îmbunătățirea performanţelor şcolare. Copiii nu mai absentează de la școală și au o masă caldă la o oră fixă.

Guvernul își propune să extindă programul la nivel național iar succesul programului pilot este un argument în acest sens. În urma analizei realizate de Ministerul Educației, pe parcursul derulării proiectului, se va decide asupra oportunității extinderii acestui program la nivel național.”

(Dan MOTREANU- deputat liberal și vicepreședinte PNL)