Europarlamentarul Dan MOTREANU: „Abonamente de tren gratuite pentru tineri prin DiscoverEU, destinate descoperirii Europei”

0
398

Dacă ești născut în anul 2004 aplică pentru cel de al doilea apel DiscoverEU din acest an pentru obținerea unuia din cele 35.000 de abonamente feroviare gratuite pentru descoperirea Europei.  Apelul adresat tinerilor se va deschide marți, 11 octombrie, la ora 12:00, și se va încheia marți, 25 octombrie, la ora 12:00.

Pentru a încerca să câștige un abonament de călătorie, tinerii se pot înscrie pe Portalul European pentru Tineret, unde vor trebui să răspundă la cinci întrebări de tip test și la una complementară.

Pentru a fi eligibil, trebuie:

• să fii născut între 1 ianuarie 2004 (inclusiv) și 31 decembrie 2004 (inclusiv);

• să completezi numărul corect al cărții de identitate (ID), al pașaportului sau al cărții de ședere legală în formularul de cerere online;

• să fii cetățean sau rezident legal pe termen lungal uneia dintre următoarele țări:

– unul dintre statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv țările și teritoriile de peste mări sau

– una dintre țările terțe asociate la programul Erasmus+: Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

Cei care vor împlini 18 ani în prima jumătate a anului viitor vor putea să se înscrie în runda din martie 2023.

Odată cu cea de-a doua rundă din acest an, datorită bugetului majorat în cadrul Anului European al Tineretului, în 2022 vor fi puse la dispoziție în total 70.000 de permise de călătorie. Peste 165 000 de tineri au primit un abonament de călătorie de la prima rundă de depunere a cererilor din iunie 2018.

În plus, participanții la program vor beneficia de un card de reduceri cu peste 40.000 de posibilități de reducere la transportul public, cultură, cazare, alimentație, sport și alte servicii disponibile în țările eligibile.

Aceștia vor putea, de asemenea, să se alăture DiscoverEU meet-ups, o inițiativă lansată în vara anului 2022 care constă într-un program cultural interesant de una până la trei zile în toate țările Erasmus+.”, precizează europarlamentarul liberal, Dan Motreanu.

(Jurnal)