Europarlamentarul Dan MOTREANU a fost desemnat reprezentantul Comisiei pentru Agricultură și dezvoltare rurală a Parlamentului European! Care este propunerea sa privind etichetarea digitală a produselor…

0
450

 Europarlamentarul Dan MOTREANU a fost desemnat reprezentantul Comisiei pentru Agricultură și dezvoltare rurală a Parlamentului European pentru propunerea de modificare a Regulamentului (UE) 2019/1009 în ceea ce privește etichetarea digitală a produselor fertilizante UE.

 

Furnizorii de produse fertilizante care îndeplinesc standardele UE în materie de sănătate, siguranță și mediu vor putea alege cum doresc să comunice toate informațiile de etichetare: un format fizic, un format digital sau o combinație a celor două – precizează europarlamentarul nostru pe pagina de facebook.

Printre avantajele digitalizării etichetării se numără evitarea supraîncărcării etichetelor fizice și îmbunătățirea lizibilității acestora. Informațiile esențiale, vor fi indicate în continuare pe etichetele fizice, sporind transparența – venind astfel în sprijinul cetățenilor care nu o dată au criticaat acest mod deficitar de etichatare, ce conducea de multe ori la ambiguități.

Etichetarea digitală va contribui la creșterea rentabilității și competitivității industriei îngrășămintelor din UE, simplificând obligațiile de etichetare pentru furnizori și reducând costurile cu aproximativ 57.000 de euro anual pentru o companie mare și 4.500 de euro pentru o întreprinderă mică sau mijlocie. Acest lucru ar putea determina chiar și o scădere a prețului la îngrășăminte.

Estimez că noile reguli vor deschide piața europeană pentru noi produse de îngrășăminte inovatoare.

Europarlamentarul român nu se oprește însă doar la asta: În următoarele luni voi conlucra cu toate partidele din Parlamentul European pentru a îmbunătăți propunerea legislativă pentru industrie, agricultură și fermieri.

Mă voi asigura că informațiile esențiale vor fi ușor de identificat pe etichetă pentru a crește transparența și a asigura o protecție sporită a sănătății omului și a mediului înconjurător – menționează în conținutul textului postat pe facebook,  europarlamentarul Dan Motreanu.

(Jurnal)