Aproximativ 20 de persoane fizice din judeţul Giurgiu s-au arătat interesate până acum de achiziţionarea unei maşini noi prin programul Rabla.

‘Interesul este unul destul de bun pentru început de an, sunt şi persoane care vin cu trei maşini vechi, dar şi persoane care vin cu una sau cu două maşini vechi pentru a beneficia de Programul Rabla’, a declarat luni, directorul EUROCAR Service Giurgiu, Liviu Simion.

El spune că şi-au manifestat interesul pentru acest program şi unele persoane juridice, dar în aceste cazuri încă mai sunt de clarificat unele aspecte privind modalităţile de operare în cadrul programului şi mai durează câteva zile până când se vor înregistra cereri şi de la firme. Pentru a preda până la trei maşini vechi în cazul programului Rabla, unii giurgiuveni au început să achiziţioneze cu sume de până la 2.000 de lei maşini vechi de la proprietari care nu mai au ce face cu ele, dar nici nu sunt interesaţi sau nu au posibilităţi financiare pentru a-şi achiziţiona maşini noi prin programul Rabla. Astfel de tranzacţii sunt benefice atât pentru cei care scapă de maşinile vechi şi încasează şi bani pentru acestea, pentru cei care vor să beneficieze de programul Rabla, dar şi pentru mediu.

În 2009, 160 giurgiuveni şi-au achiziţionat maşini noi prin programul ‘Rabla’ şi singurele reţineri ale giurgiuvenilor privind înscrierea în acest program ţin de posibilitatea de achitare a diferenţei de preţ pentru achiziţionarea unei maşini noi după ce au predat maşinile vechi.

Programul dispune pentru anul acesta de un buget total de 228 milioane lei, din care 152 milioane lei sunt destinate persoanelor fizice, iar 76 milioane lei persoanelor juridice.

AGERPRES pentru JGR