ilie-clementPrintre proiectele de hotărâre adoptate în unanimitate de către consilierii locali în cadrul ședinței din data de 9 martie, s-a numărat și acordarea unor sprijine financiare Episcopiei Giurgiului – Protoieria Giurgiu – pentru – Centrul Eparhial, Catedrala Episcopală, Schitul Sfântul Nicolae, Parohia Sf. Gheorghe, Parohia Sf. Brâncoveni, Biserica Sf. Haralambie și pentru Biserica Creștină Baptistă – Sfânta Treime, Cultul Creștin Penticostal – Biserica Maranata, Biserica Creștină după Evanghelie ”Betel” și două Biserici Adventiste de Ziua a Șaptea.

Cu acest prilej, consilierul local Ilie Clement a dorit să transmită un mesaj Episcopului de Giurgiu, PS Ambrozie, solicitându-i oficial diminuarea taxelor mult prea mari de înmormântare, pe motiv că:  instituția Bisericii nu are de îndeplinit o cifră și nici nu este plătitoare de dări către stat. Episcopul Ambrozie ar trebui să fie mai apropiat de oameni, să le înțeleagă nevoile… Nu este normal ca prețul închirierii unei capele mortuare pentru o noapte să fie egal cu cel al unei nopți petrecute într-un hotel de 5 stele!, a mai spus Clement.

De altfel, nu este prima dată când consilierul giurgiuvean ( ca și alți colegi de-ai săi) critică atitudinea slujitorilor Bisericilor din județul Giurgiu, respectiv a PS , Episcopul Ambrozie. Ilie Clement  și-a manifestat și de data aceasta  indignarea față de taxele foarte mari practicate de Biserică, raportate la veniturile giurgiuvenilor, precum și față de lipsa de implicare a Episcopului la evenimentele dedicate giurgiuvenilor, indiferent de ce natură ar fi acestea.

 

(Teodora NICOLAU)

4 COMENTARII

 1. De ce acordati sprijine financiare Episcopiei Giurgiului – Protoieria Giurgiu stimati alesi locali?
  Consiliul Local si Consiliul Judetean dau bani Episcopiei Giurgiului anual. Pentru ce se acorda acesti bani avand in vedere ca preotii colecteaza bani („taxe”) in fiecare zi de la foarte multe persoane?
  Rusine!!!

 2. Episcopul Ambrozie Meleaca umbla prin Spania, Portugalia, Franta si Italia in 2015 iar in 2016 merge in Moldova..il doare undeva de giurgiuveni…in noapte de Anul Nou unde a fost el? De ce nu sta in oras si umbla ca un vampir sa suga banii poporului luand taxe peste taxe de la popii din judetul Giurgiu si manca si bea ca un porc pe la mese in timp ce multi giurgiuveni nu au ce pune pe masa. De ce nu ne-a spus si nou celor din Giurgiu ca s-a operat? Ne rugam pentru sanatatea lui..ca poate se face si el mai sanatos atat la trup cat mai ales la suflet. Sanatate si virtute!

 3. O fi avind d-l consilier vreo suparare ?
  Poate ar fi cazul sa-si aplece preocuparea sa cerceteze mai indeaproape viata comunitatii crestine de orice confesiune si apoi sa solicite imperativ unui ierarh sa se supuna dorintei domniei sale.
  Functia de sef comisie cultura,invatamint etc in consiliul local ,parca l-ar obliga cel putin sa aiba o pozitie mai ponderata.Eh,combatind bine spera sa mai aiba sansa de a fi reales.