Încă din luna aprilie a acestui an, la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu” s-a derulat, cu mici întreruperi, un conflict care a avut drept protagonişti, pe de o parte, un elev (I. M.V. ) şi tatăl  acestuia, iar de cealaltă parte,  ceilalţi 24 de colegi ai  băiatului (elevi pe atunci în clasa a cincea), părinţii acestora şi nu în cele din urmă diriginta copiilor. 

Pe scurt, situaţia se prezenta astfel: Elevii clasei cât şi o parte dintre profesori îl acuzau pe  I.M.V.  că îi ţinea tot timpul sub presiune înregistrându-i  cu aparatură audio-video (camere miniaturizate). Ulterior  elevii şi profesorii l-au acuzat de acelaşi lucru şi pe tatăl colegului lor I.M.V.  care  – conform declaraţiilor părinţilor celorlalţi elevi – ar fi recunoscut (nu o dată) că filmează şi înregistrează discuţiile avute cu diverse persoane în incinta şcolii.

Odată cu începerea noului an şcolar, pe 11 septembrie,  conflictul dintre cele două tabere s-a reluat. Ba mai mult el a  degenerat, colegii lui IMV refuzând să mai intre la ore, pentru a nu mai  deveni  victime ale aceloraşi presiuni exercitate de IMV.  Considerat deja de multă lume, ca fiind un copil problemă, mai multe persoane printre care şi noi, cei din redacţia Jurnal giurgiuvean, i-am sugerat tatălui elevului  să îşi mute copilul la o altă unitate de învăţământ, punând astfel capăt conflictelor  iscate între minor şi colegii săi de clasă.

Cu toate că la început s-a arătat extrem de jignit  de propunere, şi foarte intrigat în acelaşi timp de maniera în care publicaţia noastră a  expus cazul fiului său, în cele din urmă, se pare că omul a cedat, cu înţelepciune, şi cu câteva zile în urmă şi-a transferat  băiatul la o altă unitate şcolară din municipiu.

Sperăm că  la noua şcoală lucrurile vor intra acum în normal, ceea ce i-ar  putea  da dreptate tatălui băiatului care a susţinut permanent faptul că IMV a fost victima unui complot al câtorva colegi de clasă care au menţinut permanent  o stare de conflict. Vom trăi şi vom vedea. Oricum ne bucurăm că în acest fel  s-a pus capăt unui caz care denatura ideea de învăţământ, de şcoală de educaţie.

(Jurnal)