34573_00_560x3000_liceeVezi care este opinia reprezentanţilor I.Ș.J. Giurgiu

Senatul a adoptat de curând o propunere legislativă ce modifică Legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011, prin care reprezentatul desemnat al elevilor va redeveni membru cu drept de vot în Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ din ciclul liceal sau postliceal. Astfel, elevii își vor desemna democratic reprezentantul în acest for de decizie, iar alesul trebuie să aibă 18 ani împliniţi.

În acest sens, publicaţia noastră a stat de vorbă cu purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar Judeţean Giurgiu, prof. Georgeta Stănescu, care ne-a declarat punctul de vedere al instituţiei în legătură cu această modificare: Cred că este o decizie raţională. Cu destul de multă vreme în urmă, elevii participau la ţedinţele Consiliului de Administraţie, în privinţa problemelor care îi priveau strict. Consider că elevii au căpătat suficient exerciţiu democratic, sunt la curent cu problemele ce ţin de întreaga activitate a școlii și pot emite judecăţi de valoare în ceea ce privește acordarea votului pentru cele mai bune decizii pe care le poate lua unitatea de învăţământ respectivă.

De precizat că în cazul unităţilor de învăţământ care nu au ciclu liceal, este firesc ca reprezentantul elevilor să aibă statut de ”observator”, se mai arată în expunerea de motive a propunerii de lege.

 

Teodora NICOLAU