Jurnal Giurgiuvean

Elevii se vor întoarce la școală în funcție de gradul de vaccinare al cadrelor didactice. Vezi situația la nivelul județului Giurgiu

Elevii se vor întoarce de luni, 8 noiembrie, la școală în format fizic, dar acest lucru va depinde de gradul de vaccinare a personalului didactic, a anunțat joi, 4 noiembrie 2021, președintele Klaus Iohannis. 

Pentru situația fiecărei unități de învățământ din țară, se poate accesa site-ul fiecarei școli sau grădinițe sau site-ul inspectoratului școlar județean. Ministrul Educației a cerut actualizarea datelor pe aceste site-uri.

Informațiile actualizate de la nivelul județului Giurgiu le puteți găsi accesând următorul link, așa cum apar ele pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu. https://isjgiurgiu.ro/jcms/attachments/article/2583/20211103%20-%20Procent%20vaccinare%20unitati%20de%20invatamant.pdf

Vacanța nu va fi prelungită. Începând de luni, acolo unde condițiile sanitare o permit, elevii se vor întoarce fizic la școală. Va fi introdusă o nouă condiție: gradul de vaccinare a personalului școlii. Mâine (vineri, 5 noiembrie- n.red.) se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care va detalia aceste măsuri. Vaccinarea este singura șansă de a depăși această pandemie”, a afirmat Iohannis.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat și el că, „potrivit discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii pentru a funcționa cu prezență fizică. Decizia finala se va anunța mâine, la ora 10.00, la sediul Ministerului Educației”.

„Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% in rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezența fizică. Decizia finala se va anunța mâine,(vineri. n.r.) la ora 10.00, la sediul ministerului educatiei” a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Trebui precizat că la nivelul județului Giurgiu, rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice este de 57%, puțin sub media anunțată de președintele Iohannis.

(Ana Magheru)

Exit mobile version