În cadrul concursului de interpretare instrumentală “Ionel Pelea”, ediţia a treia, care a avut loc la Slobozia, în zilele 27-29 martie, au urcat pe podium toţi elevii, cu care s-a prezentat Şcoala de Muzică şi Arte Plastice “Victor Karpis” din Giurgiu. Elevii s-au pregătit la un înalt nivel artistic, abordând piese dificile, şi reuşind să redea cu fidelitate stilul componistic, în aşa fel încât să impresioneze printr-o interpretare şi o frazare bună a repertoriului ales cu grijă de profesorii coordonatori, care au dat dovadă de altfel, de răbdare şi măiestrie dedicându-se în pregătirea şi dezvoltarea talentului extraordinar al acestor elevi.   

Concursul a presupus prezentarea a două piese contrastante, piese care au trebuit să fie învăţate pe dinafară şi a unui studiu. Din juriul care a fost prezent la Slobozia au facut parte din Şcoala «Victor Karpis» la secţiunea de instrumente de suflat, doamna Mariana Iliescu şi la pian profesoara Mariana Dumitrescu. Din cei opt elevi ai şcolii, trei au luat premiul I: Puiu Cristian Alexandru, coordonat de profesorul Gheorghe Niţescu şi elevele Stan Andrada Raluca şi Bumbuc Denisa coordonate de profesoara Mariana Dumitrescu. Patru elevi din ceilalţi cinci rămaşi în concurs au luat premiul al II-lea, aceştia sunt: Gogoneaţă Mădălin coordonat de profesorul Gheorghe Niţescu, Vişan Georgia, coordonată de Mariana Dumitrescu, Tudorie Raluca şi Tudorie Daniel având-o coordonatoare pe profesoara Tudorie Cristina.

Tudorie Cătălina, este eleva ce s-a clasat pe locul trei având-o de asemenea coordonator pe profesoara Tudorie Cristina. Cinci dintre elevii premiaţi la Slobozia au fost participanţi şi la Olimpiada Naţională de Muzică de la  Tulcea. Noi le urăm succes şi în continuare, şi sperăm să reuşească să pună în valoare oraşul la fiecare competiţie la care participă.

Alina BĂLAN