Scoala de Muzica si Arte Plastice GiurgiuJoi  ,  5 martie, corul de copii, al Școlii de Muzică și Arte Plastice ”Victor Karpis” din Giurgiu, coordonați de profesorul Ion Stan, vor evolua în cadrul concertului dedicat zilei de 8 Martie, intitulat ”Bijuterii muzicale”. 

De asemenea, elevii pregătiți în domeniul artelor plastice de către profesoara Elena Cioclu pregătesc o expoziție de pictură, mărțișoare și felicitări, denumită ”Primăvara florilor”, ce va fi deschisă publicului tot în ziua de 5 martie. În acest sens, Elena Cioclu a declarat pentru Jurnal giurgiuvean: ”Expoziția își propune să omagieze cea mai dragă ființă, mama, prin creațiile plastice ale elevilor, realizate prin tehnici diverse – pictură în tempera, acuarelă, pastel sau creații în tehnica colajului textil. Sursa de inspirație o constituie natura în plină renaștere, alături de chipul mamei văzut de copii. Această expoziție va crea o oază de bucurie, prin sărbătorirea celei mai de preț ființe, care este mama”, a precizat Elena Cioclu.

Totodată, 13 elevi ai aceleiași școli vor participa în perioada 13-15 martie la un concurs muzical ce se va desfășura la Tulcea, unde vor intra în competiție cu prestigioase școli și licee din toată țara. Conform spuselor Marianei Iliescu, directoarea Școlii de Muzică și Arte Plastice ”Victor Karpis”, cei care vor însuma 100 de puncte la acest concurs se vor califica pentru Olimpiada de la Suceava, ce va avea loc în aprilie. Mariana Iliescu a mai precizat că cei 13 elevi s-au calificat inițial la Olimpiada locală, prezentând în repertoriul lor piese din literatura muzicală universală și națională cu un grad de dificultate mărit.(Teodora Nicolau)