delea-mirela-liceu-giurgiu-685x320Una din problemele care nășteau discuții și uneori suspiciuni la începutul fiecărui an școlar, uniformele,  pare să fi fost rezolvată în Colegiul Ion Maiorescu. Directoarea Colegiului, prof. Mirela Delea ne spunea că după ce a fost discutată în Consiliul profesoral (CP) și în Consiliul de Administrație al Colegiului (CA), acest punct din Regulamentul de Organizare și Funcționare al unităților din Învățământul Preuniversitar 2015, care cere un semn distinctiv tuturor unităților școlare,  a fost în sfârșit  aprobat . Din Dorința de a moderniza ținuta școlară  ce nu mai fusese reînnoită de 15 ani de data aceasta s-a optat pentru un alt ”croi” – ne explica directoarea Colegiului.

În acest sens, în prima săptămână a anului școlar 2015-2016 se vor organiza ședințe cu părinții și ședințe ale Consiliului elevilor în care se va aduce la cunoștința tuturor , decizia CP și a CA, privind modificarea survenită în privința uniformelor, cât  și demersurile de implementare  a acestui proiect cu sprijinul Asociației de Părinți a Colegiului. Prof. Delea ne mai spunea că Asociația de Părinți și conducerea Colegiului vor avea totodată în vedere și cazurile sociale existente ( circa 20, la nivelul  liceului), urmând a se găsi și pentru acești elevi o soluție financiară pentru ca și ei  să poată  intra în posesia uniformelor, ca toți ceilalți.

Urmează să se stabilească acum, cu părinții elevilor, dacă uniformele vor avea ținută de vară și de iarnă sau numai o  singură  ținută pentru toate anotimpurile. Considerăm că în  acest context se vor înlătura totodată și suspiciunile privitor la firma de croitorie  la  care se vor croi aceste uniforme, părinții fiind cei ce vor hotărî  acest detaliu – a mai spus prof. Mirela Delea. (Florian T.)

3 COMENTARII

  1. Am copil in clasa a ix-a si, dupa ce am discutat cu alti parinti, lle-am cumparat deja sacouri bleumarin, cu o croiala frumoasa, moderna.
    Problema care trebuie sa preocupe conducerea scolii, si pe noi toti este securitatea copiilor nostri. Am mai avut copil la acest liceu, si in fiecare an, ne-am lovit de aceeasi vesnica disputa a uniformelor.

  2. Sper ca nu este valabil si pentru cei din ultimul an. Prioritatea sunt meditatiile, unde avem nevoie de bani, ca la clasa nu prea se face nimic la unele materii lacare se da si examen. Nu stiu la ce croi se refera. Sacoul e sacou, si niciun copil nu imbraca ceva ce nu-i place. Iar unii, sunt deja majori. Din start, ii indeparteaza pe elevi de scoala, relund aceasta vesnica problema a uniformei coreene

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.