Elevi ai Colegiului Ion Maiorescu se plâng că o nouă măsură a conducerii Colegiului îi face să se simtă ca la închisoare. Ei reclamă că li se închid ușile la oră fixă, fiind lăsați pe dinafară dacă ajung cu întârziere la cursuri și că în mod ciudat li s-a luat suporții de la geamuri,  ce le dădeau posibilitatea de deschide și respectiv de a aerisi clasa. Tot din informațiile elevilor  am aflat  că decizia Conducerii pentru luarea acestei decizii,  au venit din speranța   că prin aceste măsuri  elevii nu vor mai putea sări pe geam?!

Tinerii se plâng  însă că din cauza razelor generoase ale soarelui ce  intră prin ferestrele clasei , în timpul zilei și a căldurii degajate de calorifere,  încăperile de curs  uneori se transformă în adevărate saune. Mai mult de atât ei se simt frustrați declarând că acest Colegiu pare transformat  într-un parc  Zoo sau într-un Penitenciar de maximă siguranță , plin cu animale periculoase și de tâlhari periculoși.

Este de datoria părinților de a atrage atenția Conducerii că există și alte metode de gestionare a actelor de indisciplină. Mai mult de atât am întreba ce se poate întâmpla în cazul unui incendiu izbucnit spontan , moment în care elevii nu ar putea fi evacuați pe geamuri, fiind prinși în clase ca în niște cuști, până la momentul intervenției pompierilor? (Aviz cadrelor de la ISU Giurgiu!). Probabil că cei ce manageriază această unitate de prestigiu a municipiului  consideră mai degrabă că de fapt ei păzesc o cireadă de animale și mai puțin sute de tineri care merg acolo ca să învețe carte și să fie tratați ca niște oameni!

(Marian TARU)

51 COMENTARII

 1. […] Elevi ai Colegiului Ion Maiorescu se plâng că o nouă măsură a conducerii Colegiului îi face să se simtă ca la închisoare. Ei reclamă că li se închid ușile la oră fixă, fiind lăsați pe dinafară dacă ajung cu întârziere la cursuri și că în mod ciudat li s-a luat suporții de la geamuri, ce le dădeau posibilitatea de deschide și respectiv de a aerisi clasa. Tot din informațiile elevilor am aflat …read more […]

 2. Se cuvine să se precizeze că a intrat în vigoare un nou Regulament de Organizare și Funcționare a unităților din învățământul preuniversitar,care cuprinde o serie de măsuri menite să ducă la creșterea siguranței în școli,condiții de acces pentru personal,elevi și vizitatori,de asemenea elevii sunt obligați să poarte anumite ecusoane,embleme,eșarfe sau uniforme,stabilite de fiecare scoală și comunicate Poliției și Jandarmeriei,și alte măsuri,dar și numeroase drepturi și obligații pentru profesori și elevi.De aceea socot că ar fi bine să se asculte și cealaltă parte,conducerea liceului.Sunt cât de cât familiarizat cu aceste probleme fiindcă am și eu o fiică în clasa a X-a la un liceu din București și obișnuiesc să particip la ședințele cu părinții.

 3. Conducerea acestui liceu este cea mai proasta din toate timpurile. Doamna Delea, daca pot sa o numesc asa, face totul in interesul partidului fara sa se gandeasca la eductia oferita elevilor. Nu are ce cauta la Maiorescu, este incompetenta si ca profesoara, nu mai supun ca si director. Liceul a devenit un loc al psd ului , condus dupa legile doamnelor delea , mirea, badarau, peter. Cu cat mai multe proaste din psd isi fac cuibul acolo , cu atat o sa se distruga si mai tare renumitul maiorescu.

 4. Un control ar fi binevenit intr-un colegiu giurgiuvean de prestigiu care a fost absorbit de culoarea rosie arzatoare ale comunistilor. Rusine pentru toate insadisfactiile aduse elevilor si pentru imaginea patata care se face in presa din cauza unor masuri de penitenciar. Doamna Andronescu asa a sfatuit sa faceti? Ca la marea majoritate a evenimentelor importante a fost in mijlocul dumneavoastra si ma mira faptul cum de doamna nu a realizat nereguli. Ma bucura faptul ca cineva publica un adevar si nu prefera ca acesta sa ramana inchis. Prin aceste masuri drastice luate ma duce cu gandul la lagarele de concentrare unde erau dusi evreii si gazati ( aici ma refer la salile de clasa).

 5. Una din profesoarele de (marca) a acestui liceu pe surse se spune ca face parte din haremul unui presedinte de partid unde matroana este una care a lucrat candva la AND iar acum e mare ………Ce pretentii puteti avea de la astfel de fiinte reprobabile. Si tot pe surse se spune ca pubela aia care alucrat la AND ii cheltuie prostului ala libidinos banii pe la mall-urile din Bucuresti. Ea se schimba mai des ca miroase din acest motiv shopingul este pasiunea vietii ei mai ales cand se cheltuie banii partidului. Sigur nimeni nu crede aceste znonuri ,cum o ditamai profesoara care si-a luat gradul cand partidul ei a ajuns la putere sa se injoseasca stand in ghenunchi in fata doctrinei de partid,

 6. Va rugam ca toate materialele facute despre dictatura, abuzurile de la Maiorescu sa le trimiteti Ministerului si presei nationale. Sa ajungi sa interzici elevilor sa deschida geamurile este o masura luata de o minte bolnava si ingusta. Maiorescu este la acest moment din cauza unor lichele de profesori cazut in derizoriu, laudabileste ca au mai ramas si profesori de marca insa sunt minoritari printre gunoaiele care atrag atentia prin neprofesionalismul lor, lipsa de tact pedagogic, lipsa unor minime metodici si chiar lipsa bunului simt. Felicitari profesorilor de marca si sa le fie rusine tuturor incompetentilor, chiulangiilor, rezidurilor de la partide care au murdarit imaginea acestui prestigios liceu

 7. Scriu aceste measaj in calitate de elev al liceului Maiorescu , mai importat decat problema evacuarii elevilor pe geam ar reprezenta din punctul meu de vedere problema consumului excesiv de tutun in toaletele colegiului . Cum spuneam in calitate de elev consider ca este nevoie de o schimbare majora cu privire la toleranta cadrelor didactice in ceea ce priveste consumul de tutun ,afirm ca nu este posibil ca un elev ce doreste sa isi finalizele studiile liceale este nevoit ca de fiecare data cand foloseste toaleta in scopuri de asi satisface nevoile fiziologice sa inspire in calitate de nefumator ‘toxinele’ expirate de catre colegii lui inconstienti de pericolul la care se supun zi de zi . Sa nu mai vorbim de gradul redus , aproape de zero ce il poseda o astfel de toaleta liceala , in conditiile in care se fumeaza excesiv ,din pricina educatiei precare pe care o poseda anumiti elevi ( fete si baieti) nevoile naturale ale omului devin ca un concurs de sah tinut intr-o curte plina de ‘detinuti’.

 8. UNII DINTRE PROFESORI VIN LA ORE DUPA UN SFERT DE ORA DUPA CE SE SUNA, DOAMNA DELEA TRIMITE ALTE CADRE SA II FACA ORELE PENTRU ACEST TIP DE COMPORTAMENT CINE PLATESTE SI CUM SUNT SANCTIONATI?
  AVEM REGULAMENT PENTRU ELEVI FOARTE CORECT INSA PE PROFESORII CHIULANGII, PROST PREGATITI CUM II SANCTIONAM?

 9. Parintiiilor le este teama sa faca memorii la Inspectorat, desi in Maiorescu se petrec lucruri care nu au legatura cu actul de invatamant, insa ne este teama ca, elevii vor suporta consecintele. Nu exista echitate, respect, deontologie din partea celor ce conduc acest liceu ca pe propria feuda. Oricum felicitari pentru articol.

 10. Am scapat de Petre Petre o nulitate , un zero barat care a fost sustinut de o alta nulitate si am dat de Delea, care pe langa lipsa de tact pedagogic, lipsa unei viziuni manageriale are si probleme de personalitate,sufera de inganfare, suprasuficienta desi realitatea si performantele dumneaiai pedagogice sunt dezastruase. Sa isi faca orele, sa respecte profesia si calitatea de dascal si apoi sa aiba tupeul sa aplice sanctiuni. Nu se intra la ore la fix, sunt profesori care comit abuzuri sau care nu isi fac orele, ce se intampla la Maiorescu. Profesorii vin obositi dupa ore intregi de meditatie,scoala devine un loc de odihna si relaxare iar cancelaria loc de barfa. Vreti sa fiti respectati impuneti respect.

 11. D-na Delea in 4 ani de cnd am copilul la acest prestigios liceu nu a tinut mai mult de 5 ore de curs,in rest engleza s-a facut cu bibliotecara,suplinitoarea sau cine a avut fereastra,iar in ultimul an cu pensionarii,iar d-na de biologie ,d-na Stirbu se adreseaza in conversatiile cu elevi cu apelativele din manualul de specialitate (a se citi boi,vaci,dobitoci,nulitati)si exemplele pot continua.A-ti pus parinti sa cumpere cartele pe care nu le folositi,dar de ce incuiati geamurile?Iar afacerea cu chioscul din incinta liceului cui apartine? Daca elevii intarzie primesc absenta ,dar profesorii care lipsesc ce primesc?

 12. Scriu acest comentariu in calitate de fosta eleva a Colegiului National ,,Ion Maiorescu”. In primul rand, tin sa precizez ca articolul contine greseli gramaticale (vezi – ,, în mod ciudat li s-a luat suporții de la geamuri”, ”le dădeau posibilitatea de deschide ”. Fraza ,,Tot din informațiile elevilor am aflat că decizia Conducerii pentru luarea acestei decizii, au venit din speranța” nu are niciun sens, nicio noima. Asa ca ma adresez cu deplin respect stimabilului domn Marian TARU si tin sa ii precizez ca, de vreme ce redactezi un articol, este de preferat sa il si recitesti – poate, in acest fel, iti dai seama ca ai stalcit limba romana pe ici, pe colo. In cel de-al doilea rand, sustin tot ce este scris si in celelalte comentarii. Faptul ca doamna Delea nu vine la ore nu este un secret – am facut cu dansa (sau trebuia sa facem) limba italiana. S-a prezentat la vreo 2 – 3 ore, iar la multe dintre ore trimitea pe altcineva in locul dansei. Am dat chiar si o lucrare la limba italiana (bineinteles, in absenta dansei). Nu vreau sa fiu ipocrita si spun sincer ca, la momentul acela, este evident ca ne-am bucurat ca profa ne-a aruncat lucrarile si ne-a lasat sa le rezolvam, singuri in clasa fiind. Ca profesoara de prestigiu ce se crede a fi, este logic ca nu ar fi trebuit sa faca lucrul acesta. In plus, doamnei Delea ii lipseste pe deplin rabdarea, capacitatea de a intelege niste elevi si de a-i sfatui, ii lipsesc clar abilitatile pedagogice si este evident ca este dominata de dorinta sa oarba de a detine controlul si de a arata ca dansa este ,,sefa”. In ultimul rand, mi-as dori ca, datorita incompetentei doamnei Delea, sa nu se mai generalizeze asupra incompetentei tuturor profesorilor din Maiorescu. In Maiorescu au ramas profesori inteligenti si deosebit de intelegatori, cu capacitati de predare grozave (dintre profesorii pe care eu i-am cunoscut in cadrul orelor tin sa o precizez pe doamna Preotu – care este o profesoara si o persoana deosebita, cum rar in viata poti intalni; pe doamna Ilie, pe doamna Grama).

 13. Sa facem un memoriu si sa il adresam Ministerului. Ce se intamplala Maiorescu este un abuz grav,hai sa dam cartile pe fata sa avem curaj si demnitate sa demascam adevarata fata a acestui liceu. Delea a adus un mare desrviciu acestui prestigios liceu, nu are probitatea si profesionalismul sa ocupe o astfel de functie. Ar trebui la acest demers sa se alature si profesori care sunt cu adevarat dascali. Impreuna parinti,elevi, profesori sa deratizam acest liceu, de fiinte pe care nu ii poti numi dascali ci dictatori.

 14. 1.Tipic romanului(ca sa nu=l numesc altfel)=sa critice orice primeste..daca nu e una,e alta!

  2.Lucrati cumva in domeniu pt a va permite luxul de a aduce critici unui regulament de organizare si functionare a unitatilor de invatamant?? Daca doriti,adresati-va ministerului,nu conducerii care nu face altceva decat sa ofere siguranta copiilor dumneavoastra,ca sa nu va mai plangeti apoi ca va fuge odorul de la scoala!
  3.Puneti la indoiala examenul de GRAD!! atat timp cat dumneavoastra nu stiti nici macar sa scrieti corect gramatical??

  4.Si ca un ultim punct..legat de „politica”,tot din „surse””va reamintesc ca domniti in caldura de care va plangeti ( de ras!!!) cu ajutorul unor domni politicieni care v-au facilitat cu mult conditiile de invatatura si nu in ultimul rand al doamnei director care s=a implicat TRUP!!! si suflet pt a va oferice e mai bun.
  P.S.: Ca fost elev al liceului,care si-a tocit coatele si care si-a rupt pantalonii in bancile,in clasele insalubre din inbternat,va spun SA VA FIE RUSINE!!!

 15. 1.Tipic romanului(ca sa nu-l numesc altfel)-sa critice orice primeste..daca nu e una,e alta!

  2.Lucrati cumva in domeniu pt a va permite luxul de a aduce critici unui regulament de organizare si functionare a unitatilor de invatamant?? Daca doriti,adresati-va ministerului,nu conducerii care nu face altceva decat sa ofere siguranta copiilor dumneavoastra,ca sa nu va mai plangeti apoi ca va fuge odorul de la scoala!
  3.Puneti la indoiala examenul de GRAD!! atat timp cat dumneavoastra nu stiti nici macar sa scrieti corect gramatical??

  4.Si ca un ultim punct..legat de „politica”,tot din „surse””va reamintesc ca domniti in caldura de care va plangeti ( de ras!!!) cu ajutorul unor domni politicieni care v-au facilitat cu mult conditiile de invatatura si nu in ultimul rand al doamnei director care s-a implicat TRUP!!! si suflet pt a va oferi ce e mai bun.
  P.S.: Ca fost elev al liceului,care si-a tocit coatele si care si-a rupt pantalonii in bancile,in clasele insalubre din internat,va spun SA VA FIE RUSINE!!!

 16. De ce nu se iau masuri in privinta fumatului in baie. Toaleta fetelor a devenit ”baie comuna”, asta e ceva normal? Fumul de tigare se simte de pe hol, profesorii pot intarzia fara a li se inchide usa in nas, dar noi nu avem voie? Unde mai e dreptatea?
  Daca un elev a sarit pe geam, nu inseamna ca vom face toti asta, dar asta se putea remedia cu scaderea notei la purtare, sanctionarea elevului. Fiti sigura D-na director ca nu mai sarea nimeni pe geam. Sau daca atunci cand ati prins pe cineva in baie fumand, faceati ceva, acum nu se mai fuma. Ce credeti ca se intampla daca ne inchideti usile? Mai multi frustrati care nu vor sa intre la timp la ora, fumeaza in liceu si tot intarzie, macar daca ar putea iesi sa fumeze afara, sa putem merge pana la toaleta fara sa ne inecam cu fumul de tigara, si sa trecem pe langa 10 baieti si 15 fete pentru a ne putea spala pe maini.
  P.S: Ati avut multe oportunitati sa opriti asta: ati prins cativa elevi fumand in baie, nu le-ati facut nimic, probabil acum nu se mai fuma, ati prins un elev sarind pe geam, la fel, baieti in baia fetelor, deja nu mai e o problema, profesori intarziati, n-are nimic, ei au voie. Si va plangeti ca aveti elevi prosti: d-na Stirbu preda uitandu-se in carte si in timp ce preda,pare ca se consulta cu un prieten imaginar(vorbeste la parsoana a 2-a singular, incet si se uita pe fereastra), profesoara de muzica se intereseaza mai mult de materia dumneaei decat o pofesoara de matematica.
  La ce ne mai putem astepta? Sa ne inchideti usile de la 13:00 la 20:00? sa ne puneti gratii la geam? Sa avem sarma ghimpata deasupra gardului? Sa stam la careu?
  Sa fim sinceri, daca stim ca profesorul vine la ora la si 20, de ce nu am sta afara, am lua o gura de aer si ne-am odihni putin in loc sa stam in caldura din clasa si sa ne auzim colegii cum tipa,intra in noi sau incep sa rada, dupa ce ca aveti cateva ore pe zi, le mai si injumatatiti…

 17. In calitate de parintii avem dreptul la opinie mai ales cand acestea sunt argumentate,pertinente si contravin oricaror norme morale si legale A bloca geamurile pentru ca elevii sa nu poata sari este o masura ilegala, abuziva care nu este inserata in niciun regulament. Cat despre calitatea pe care o avem pentru a critica iti pot spune catalina ca multi dintre noi in calitate de parintii chiar daca nu suntem profesori, avem istoricul educational, profesional, moral care ne recomanda sa criticam dur orice abuzuri. Suntem medici, avocati,ingineri, militari de cariera si nu ne-am castigat diplomele cu ajutorul psd-ului. Si chiar de-am fi muncitori necalificati tot avem dreptul ca de cate ori doamna Delea care este un manager dezastruos si un profesor chiulangiu sa fie apostrofata si eventual schimbata. Dreptul la opinie este unul garantat de Constitutie, iar Maiorescu nu este Organizatie secreta ci unitate de invatamant , deci oinstitutie publica. As fi extrem de dezamagita sa stiu ca si tu faci parte din corpul profesor, intrucat mi s-ar demonstra inca o data ca putinul bagaj de cunostinte si putinele idei nu va ajuta pentru a va exprima intr-un mod logic si inteligent.

 18. Cat de nesimtita trebuie sa fi pentru a ne apostrofa pe noi parinti,mai Catalina. Tupeul tau incomesurabil cred ca este egal cu gradul de prostie si slugarnicie. Esti ignoranta si consider ca ar fi o prostie sa incerc sa iti explic si de ce. Oricum nu ai intelege.Mai fiinta descelerata, cum poti sa afirmi ca domni politicieni ofera copiilor caldura si conditii?
  Ti-ai tocit pantalonii si coatele pe bancile liceului, poate era mai indicat sa iti folosesti creierul. Cat despre implicarea doamnei director care s-a ocupat trup si suflet, mai documenteaza-te este cea mai putin indicata persoana sa ii multumim. Este un profesor mediocru, un profesor care nu se duce la ore, un profesor care a acceptat compromisuri si care in afara carnetului de partit, ma indoiesc ca are alte calitati care sa o recomande pentru a fi director.

 19. Sa inteleg ca aceasta Catalina, daca se adreseaza unui medic si acesta din neglijenta, prostie comite un malpraxis, nu ar lua nicio masura legala doar pentru ca nu facut facultatea de Medicina? EXEMPLELE POT CONTINUA, extrapoland pentru toate profesiile.Atata timp cat suporti consecintele directe si esti parte a unui sistem este absolut firesc ca ai dreptul sa critici. Directoarea de la Maiorescu nu frecventeaza orele aplicand aceeasi masura ar trebui sa i se reduca din salariu sau i se dea calificativul satisfacator, masurile pot fi luate gradual.Cat despre faptul ca la ore unii profesori intra la si 20, evident ar trebui sa nu mai fie lasati sa intre in scoala, sau sa nu mai fie lasati sa intre in sala de curs. Masurile pentru a fi respectate trebuie aplicate corect pentru toti, puterea exemplului fiind cea mai importanta.

 20. „Elevi ai Liceului Ion Maiorescu se plang……”

  Nu, elevii care merg la scoala sa invete si sa-si desavarseasca educatia primita acasa, nu se plang!

  Maimutele se plang. Maimutelor nu le place sa fie educate. Maimutele confunda scoala cu jungla. Si mi se pare normal ca maimutoii si maimutoaiele sa protesteze. Protesteaza, deoarece, maimuticile lor nu sunt lasate sa faca ce au invatat „acasa” (undeva la marginea junglei).
  Fiti siguri ca pentru elevi nu e o problema ca se inchid usile, pentru ca ei nu merg la scoala sa chiuleasca si sa intre/iasa cand vor la ora.
  ………….
  Nu, elevii nu se plang!

  Singurii care se plang, sunt maimutele si gibonul carea scris articolul.

 21. De ce se fumeaza in baie ? Pentru ca elevi sunt prost educati sau pentru ca sunt tinuti in liceu si in alta parte nu au unde ? Pana la urma un fumator aimte nevoia sa fumeze pentru ca asta este natura tigarii, sa dea dependenta . Stiti ce fac elevii cand sunt prinsi ca fumeaza sau incearca sa iasa din liceu ? Sunt pusi sa spele wc-uri si sa mature in curte . Nu poti lua libertatea cuiva . Da doamnele profesoare cand fumeaza pe holurile din internat de ce nu sunt puse sa spele wc-uri ? Da! Au o varsta , unii sunt cu calitati pedagogice bune dar asta nu inseamna ca sint mai presus decat un elev . Atata rimp cat elevul i se adreseaza cu ” dumneavoastra” , „ma scuzati ” , ” va rog sa ” etc denota respect, dar nu se impune superioritate . Cand elevii sunt batuti de peofesori cu cataloage in cap sau cand li se adreseaza injurii , este frumos ? Exemplu : nu aveam bani auficienti la mine sa imi cumpar ceva de mancare de la.magazinul din incinta scolii pentru ca preturile sunt cel putin duble si mi am sunat mama sa o rog sa imi aduca bani . Raspunsul ei a foat : vino la serviciu la mine sa iti dau ca nu pot pleca . E! In situatia asta ce era de facut ? Sa ma duc la „doamna” directoare ( asta daca o gaseam in incinta liceului ) sa ii cer dansei! RUSINE ! Pe vremea domnului Dinca nu exista asa ceva , nici macaaaar cand era domnul Baiarac director !

 22. Catalina: Delea este un profesor slab pregatit, care nu isi face orele si care nu merita aceasta titulatura. Taci daca nu esti in cunostinta de cauza. Uite, eu vorbesc perfect gramatical si tot acuz ca respectiva si-a luat gradul pe cu totul alte criterii.
  Cum adica cine sunt parintii ca sa intervina in organizarea unei institutii? Pisicuto, daca acolo unde lucrezi tu/inveti, unde lucreaza ai tai (in ipoteza ca este o institutie de stat) se fac abuzuri ILEGALE, cum ai reactiona? Invata ca este democratie si ca poate sa fie ea orice institutie… Conducerea acesteia nu are voie (LEGAL) sa imi incalce vreun drept. Cum adica directoarea doar aplica? Cine i-a spus ei sa incuie elevii si sa le ia manerele de la ferestre?
  Copiii se plang de caldura pe buna dreptate. Evident ca un spongier de nivelul tau nu intelege! Tu esti pe principiul „chiar daca nu trebuie, da-mi incoa'” Cand este caldura excesiv, trebuie oprita!
  Se pare ca ti-ai tocit coatele degeaba, ca dintre coate nu a ajuns nimic pana sus in creier.
  P.S.: de la un actual elev in Maiorescu: RUSINE TIE, om inutil al societatii, dar cu diploma de Maiorescu. Vai de angajatorii tai…!

 23. Flo: Dar crezi ca intarzierea unui rpofesor poate fi scuzata? Dar lipsa unui profesor de la ore? Daca ti-as spune ca fatuca asta (Delea) se duce la 5-10 ore/semestru? Asta poate fi scuzat? Si am inteles ca atunci cand se duce, mai pune si absente… Copiii sunt obligati sa-i ghiceasca ei cele 5 ore cu chef de munca dintr-un semestru? Dar ei isi pune absente, isi taie din salariu? Se reclama la inspectorat?

 24. Respect elevilor din vianu!! Unde invatatura si cumintetia este la casa ei. Sunt cei mai ordonati, au uniforme iar de ei nu se aude tot felul de prostii. In schimb de cate ori am auzit ca in maiorescu se drogheaza . aveti drogati de seama. De ce nu recunoaste nimeni ce se intampla in bai ca intretin relatii sexuale . ex . Preda Eduard cu Stamate Cosmina.astea nu se vad. Criticati profesorii care invata o viata iar copii sunt depravati. Sa va fie rusine. Fumati in bai si acasa? Aveti un nebun pe Maroiu si il tratati obisnuit desi a fost vulgar in timpul multor ore. Sa va fie rusine elevi ai maiorescului. Respect toate liceele!

 25. „Sute de tineri care merg acolo ca să învețe carte” … buna gluma … o parte din ei chiar merg acolo sa invete carte … restul … sa-si etaleze luxul, copii ai „imbuibatilor de carton” care vor doar drepturi … ca doar e democratie … la ce parinti, asa copii …cum sa fie ei tratati ca toti ceilalti, cei care doresc sa invete carte sunt „tocilari” niste fraieri . Ripostati doar cand odrasla se simte defavorizata, in rest nu va intereseaza nimica, au intrat in scoala … gata … ati pasat problema altora. Cand se intampla ceva rau e vinovata scoala ca nu a luat masuri, cand se iau masuri (unele mai radicale) va umflati in pene ca aduc atingere odorului.

 26. Ma intreb daca cineva competent citeste aceste mesaje,si daca se va lua vr-o masura .Dar i-mi este greu sa cred ca se va lor masuri asupra profesorilor incompetenti si a d-nei director care stim foarte bine ce o recomanda,adica partidul si cum face parte din partidul care se afla la putere …Ma intreb daca ea citeste ceea ce se scrie despre ea va incerca sa se schimbe?Sau va fi in stare sa ia masuri asupra profesorilor care jignesc si intarzie la ore?Dar ca sa ia masuri trebuie mai intai sa dea exemplu,sa fie un adevarat exemplu de profesor.

 27. Elevii au dreptate ! De ce se fumeaza in baie ? De ce nu-i lasa sa fumeze afara ? Ca nu are cine matura in curtea scolii ? De ce acest liceu „de prestigiu ” este condus de 2 fufe ? Pentru ca sunt la PSD ?
  Delea nu se duce la ore . Si daca se intampla sa se duca , sta pe telefon sau citeste reviste iar pe copii ii pune sa faca exercitii fie ele de engleza sau de italiana fara se le fi predat ceva inainte . Nu merita titlul de directoare . De ce se inchid usile ? E a doua puscarie . Nu poti iesi din acel liceu prea usor . Sau cel puti fara sa dai de necaz . Pe unii diriginti nu-i intereseaza de clasa lor . Doamna Stirbu le adreseaza elevilor cuvinte jignitoare ii dracuie , si se comporta cu ei urat . Nu stie sa dea note pe bune . Iar daca vrei sa-i atragi atentia ……e grav . Fie ca esti parinte sau elev . De ce nu se iau masuri pentru schibarea directoarei ? Si a unor profesori ? Nu toti sunt lafel . Unii au capacitatea de a intelege problemele elevilor . Iar doamna Stirbu si Delea nu au asemenea capacitate. Daca se intampla ceva nu ii poti spune directoarei pentru ca nu este in scoala . Majoritatea profesorilor vin la si 20 . Fara ca cineva sa le zica ceva . Si fumeaza mai rau ca elevii spunand ca ei au dreptul . Iar elevii ce pot face ? Nimic….ca se iau profesorii de ei .
  P.S Asa ceva nu se intampla cand nu era Delea directoare si mai frecventea si ea orele . Nu ca acum .

 28. Ma intreb der cred ca in zadar,daca persoane competente citesc aceste articole si daca se vor lua masuri.Dar cred ca nu, atata timp cat stim foarte bine ce si mai ales cine o recomanda pe d-na directoare .Si atata timp cat face parte din partidul care se afla la putere i-mi este greu sa cred ca se va schimba ceva.Si ea daca citeste ma intreb ce parere o sa aiba,o sa ia aminte de ceva,va fi in stare sa schimbe in bine problemele aparute?Dar ca sa poata lua masuri impotriva profesorilor incompetenti si analfabeti trebuie mai intaii sa dea exemplul ea,sa-si tina orele.De ce atunci cand se fac sesizari la adresa unor profesori nu ia masuri si cauta sa fie sanctionati tot elevii?Cand un elev a adus injurii unui profesor a fost tarat prin consilii profesorale si sanctionat cu scaderea notei la purtare dar profesori care jignesc ,bat elevii ,ii dracuie ce primesc?

 29. Incompetenta, infatuarea, ostracizarea, infamia…, sunt cateva din atributele care rezida din comportamentul unor cadre didactice ce apartin corpului profesoral al Colegiului ,,Ion Maiorescu,,.Atitudinea belicoasa a d-nei director este arhicunoscuta, insa apartenenta la un grup politic i-a asigurat continuitate in desfasurarea activitatii de manager, iar noi, parintii, ne-am vazut in ipostaza de a accepta, caci orice incercare de refutare a fost inabusita prin proliferarea de amenintari la adresa copiilor nostri. Calitatea actului instructiv-educativ al d-nei Delea este la fel de indoielnica ca functia pe care o detine nemeritoriu. In aceasta institutie parteneriatul scoala-familie nu este nici pe departe un vector al educarii continue a elevilor, parintilor si, bineninteles, a cadrelor didactice, dimpotriva. Zilnic, ramanem consteranti, dar nu impasibili, atunci cand ne sunt jigniti copii de aerul de superioritate perpetua al d-nei Renee Tanase, de apelativele nepotrivite ale d-nei Stirbu sau de incapabilitatea d-nei Delea. In consecinta, o schimbare de viziune si atitudine s-ar impune, deoarece este lesne de inteles si lizibil ca pasivitatea, aroganta, mimetismul pagubos, sunt doar insusiri ale unei relatii defectuoase, in defavoarea tuturor partilor.

 30. Colegiul National Ion Maiorescu este locul unde profesorii se odihnesc dupa meditatii,locul unde ei își racolează viitoarele surse de venit.Tot acești profesori care câștiga intre 2000/3000lei din orele de meditații se plâng ca au salariile prea mici.De multe ori aceștia își mai sporesc veniturile cerandu.le bani elevilor pe niste manuale , pe care nu le primesc niciodata.

 31. Nu va mai pierdeti timpul sa explicati unei persoane cu retard ce sunt acelea drepturi si obligatii precum si relatia de corelativitate dintre ele. Genul Catalinei o apara pe una ca Delea pentru ca saracele impart in singuratatea si frustrarea lor aceleasi doua sau cel mult trei idei. Ce poti raspunde la aberatie conform careia trebuie sa fim recunoscatori unui politician ca, elevii nostri au caldura. Ramai mut in fata unei asemenea aberatii si te gandesti daca nu cumva ar trebui sa iti starneasca compasiune o astfel de persoana care poate fi atat de….Cat despre magazinul din incinta unde se comercializeaza doar porcarii la preturi mari, tot regulamentul prevede.Acel magazin apartinea unei profesoare Meclea, unde dracu ati mai vazut asa ceva?

 32. Mi-as dori sa cred ca aceasta generatie nu este formata din animale asa cum sunt asimilati conform noilor regulamente. In conditiile in care vorbim de gratii la geamuri, blocat uși si ferestre nu mai vorbim de unitati de invatamant ci de unitati destinate copiilor cu probleme. Daca sunt parinti care accepta acest mod coercitiv insemna ca accepta faptul ca au esuat ca parintii , lipssa de educatie, disciplina, respect , valori transformandu-i pe acestia in viitori infractori. Eu in calitate de parinte care am constiinta faptului ca mi-am educat copilul nu o sa accept ca acesta sa fie tratat ca un cimpazeu, atata timp cat cunosc dimensiunea valorii educationale a copilului meu. Insa faptul ca doamna Delea nu vine la ore este o certitudine, faptul ca NU isi face datoria deasemena poate fi probat. Chiar nu intelege ca nu a reusit sa castige respectul elevilor, parintilor, unora dintre colegi ci doar a membrilor de partid. Este atat de greu sa realizezi ca nu esti eficient,poate mai demn ar fi sa solicite demisia, este jenant sa ocupi un loc nemeritat doar pentru ca seful partidului ti-a arogat acest drept. De ce nu puneti gratii si blocati usile si ferestrele la PSD?

 33. AI AVUT INTENTIA hdd, DE A PAREA INTELIGENT(A) SI REZULTATUL ESTE CONTRARIU, DOVEDINT CA TOPICA TA ESTE DE GRUPA PREGATITOARE. DACA ESTI TOT PRIETENA CU DELEA ATUNCI SE SUBANTELEGE, IQ-UL VOSTRU ESTE DE EXCEPTIE. INSA ESENTA ARTICOLULUI SE REFEREA LA INCAPACITATEA MANAGERIALA SI LIPSA DE TACT PEDAGOGIC, LIPSA DE LA ORE A PRETIOASEI DELEA.

 34. Rusine conducerii! In loc sa ia masuri care cu adevarat sa ajute un copil , „doamnele” prefera sa recurga la metode ridicole. Nu mai spun ca profesorii vin la si 20 in clasa , in loc sa predea lectia prefera sa isi treaca numarul de telefon pe tabla pentru meditatii, anumiti elevi nu sunt luati in seama in ceea ce priveste iesitul la tabla. Ca sa nu mai spun ca nu se mai poate utiliza sala de sport din cauza mucegaiului iar anumite teritorii din hol sunt cu adevarat sanctuare interzise. Mizeria din clasa atinge cote alarmante iar pe jos nu cred ca s-a mai spalat de la deschidere. Suntem nevoiti sa ne punem haine in cap pentru a nu face insolatie iar cand am propus sa punem bani noi, elevii , am fost respinsi categoric. Suntem pusi sa donam pentru liceu pentru ca probabil , doamnele Mirela,Claudita si Ludmi sa-si poata cumpoara articole vestimentare. RUSINEEEE! Mai exista cu adevarat COLEGIUL MAIORESCU???

 35. Eu sunt elev la Maiorescu de ani buni ….am citit comentariile si toate acestea sunt adevarate. Eu le propun tuturor parintilor si copiilor care vor sa se duca la Maiorescu sa renunte la aceasta dorinta pana cand Doamna Delea si Doamna Anton nu vor mai fi directoare deoarece atunci cand ma-m dus eu in primul an a fost Domnul Baiarac si nu prea ma interesa ce se intampla….apoi cand a venit doamna delea ( 0 fufa ) totul sa schimbat : toti fumatoriii prin care ma numar si eu sunt obligati sa fumeze in baie chiar daca parintii loir stiu si le permit acest lucru plus ca ceilalti elevi nefumatori sunt nevoiti cand se duc la baie sa inspire fumul de tutun pe care altii nu il suporta deloc …..mai bine sa-r fuma in curte si gata ….daca sunt prinsi sunt pusi sa curete wc-uri , sa spargi gheata in curtea scolii iarna ( ceea ce este foarte greu ) sau sa maturi deoarece femeile de servici stau in ,,debaraua ,, lor si fumeaza fara sa stearga nici macar o data pe saptamana un praf ….doamna delea nu om vazut-o decat o data pe an la mine la clasa si notele au aparut ca din senin …iar daca o cauti nu o gasesti decat in intervalul 10-11 apoi pleaca ……doamna stirbu jucneste foarte urat facandu-i pe elevi vaca ,porv.bou.handicapa,prost sau tampit in acelas timp injurandu-i …. in rest ce sa spun toti elevii sunt foarte chinuiti si profesoorii intra la si 15-20 la ora de obicei foarte nervosi ….sunt si profesori buni cum ar fi doamna cornea.doamna zgorobete.,doamna burcescu si doamna cutulesc si doamna de istorie barbu care sunt niste profesoare de nota 10 …mai sunt mai multe dar nu mai stau sa le enumar ….cele mai proaste sunt doamna stirbu , doamna delea, doamna badalau claudia si mai sunt doua profesoare foarte de treaba _ doamna ababei si doamna encuna care nu este prea buna ca profesoara dar este foarte de treaba

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.