Jurnal Giurgiuvean

Elena DINU: Sănătatea – prioritatea Guvernului PSD. Câți bani au primit spitalele giurgiuvene în acea perioadă

Unul dintre principalele subiecte abordate de social-democrații giurgiuveni în cadrul conferinței de presă de vineri, 17 ianuarie, a fost cel legat de sănătatea românilor și, mai ales, a giurgiuvenilor.

Prezentă în cadrul acestei conferințe de presă, deputatul PSD, dr. Elena Cristina Dinu, a trecut în revistă o serie de investiții și dotări făcute la cele trei spitale din județ, precum și sumele care au fost alocate acestora.

„Cei care lucrează în sistemul sanitar din județ, în cele trei spitale – două „păstorite” de Consiliul Județean și unul de Consiliul Local Bolintin Vale au intrat, anul trecut, foarte mulți bani pentru investiții. Practic, Ministerul Sănătății, prin eforturile PSD-ului și ale noastre, a alocat spitalelor din județul Giurgiu întreaga sumă pentru acoperirea listei de investiții propusă pentru anul 2019 de fiecare spital.

Din istoria recentă, nu îmi amintesc nici eu, nici alți manageri, să se fi întâmplat vreodată în istoria spitalului ca întreaga listă de investiții propusă la început de an să fie finanțată și executată de ministerul de resort.

Spitalul județean Giurgiu a primit 11817000 lei, s-au achiziționat (vă spun doar cele mai importante aparate achiziționate în acest an) 3 aparate de radiologie digitală, din care două au rămas la spital, unul a fost transferat către laboratorul TBC din policlinică, un mamograf, o nouă trusă de laparoscopie, ecografe portabile, monitoare pentru funcții vitale, paturi pentru ATI, și altele. Este practic tot ceea ce și-a propus spitalul pentru anul 2019.

Mai avem un spital de care nu s-a vorbit foarte des, este vorba despre spitalul de pneumoftiziologie Izvoru, în subordinea Consiliului Județean, care a primit 1,281 milioane lei, pentru achiziționarea unui aparat de radiologie digital, un fibrobronhoscop cu cameră video, pentru că până acum pacienții care aveau nevoie de bronhoscopie erau nevoiți să meargă la spitalele din București, unde erau puși pe liste de așteptare, un ecograf Doppler portabil, echipamente de detecție microbiană, tot ce au avut nevoie a fost achiziționat”, spunea deputatul social democrat giurgiuvean.

Totodată, referindu-se la faptul că liberalii nu au alocat fonduri pentru sănătate, din contră, ar fi tăiat din acestea, Elena Dinu a mai spus:

Împrumuturile mari, faptul că guvernul Orban a emis o OUG prin care scutește firmele din energie și băncile de plata unor miliarde de lei taxe în condițiile în care ne plângem că nu avem bani la buget, nu face decât să demonstreze că nu le pasă de oameni. Ridicăm supraacciza, pentru ca, mai apoi, să o majorăm, desființăm fondurile pentru investiții, într-o țară săracă în care peste două milioane de români abia trăiesc cu 280 de euro pe lună și unde 4 milioane de pensionari au cam 200 de euro pe lună, avem bani în schimb – peste cinci miliarde de euro pentru pază, servicii și armată. Și scutim multinaționalele, băncile și firmele de taxe de miliarde de lei. Dacă întrebăm pe cineva, tot PSD e de vină. Bugetul MS este redus cu 22%, aproape 40% scădere pentru spitale, și pentru CNAS – decontarea de servicii medicale furnizate românilor”, a încheiat Elena Dinu.

(Jurnal)

Exit mobile version