Editorialul zilei: ”Sărac , dar cu burta plină!”

0
345

Marea Britanie angajează absolvenţi de Facultate de Istorie pentru Ministerul Finanţelor. Executivul de aici pleacă de la premisa că cei care cunosc cel mai  bine istoria Regatului Unit , pot  observa  foarte bine care este realitatea economică a statului și totodată pot găsi soluții rapide pentru adaptarea la aceste realități.

Din păcate România promovează  tot felul de personaje în Guvern în funcție de intoleranțele manifestate de liderul totalitar Liviu Dragnea, față de anumite personaje. Iată de ce, așa cum  declara un prestigios analist economic, România acreditează de mai multă vreme un paradox  periculos,  rămânând  un mare exportator de grâu și importator de pâine congelată! Și cam atât…

În acest context, conform specialiștilor în psihologia mediului social, în ultimii ani , aleșii neamului, în loc să își dorească creșterea  nivelului  de înțelegere, al populației, au mizat  mai ales pe gradul ei de mulțumire alimentară. Altfel spus sloganul  nostru de țară  ar putea suna astăzi, cam așa: Sărac, dar cu burta plină!

De neînțeles pentru cei mai mulți este însă  faptul că deși prioritare pe agenda Executivului ( atât în perioada Guvernului Grindeanu cât și al actualului guvern Tudose), cele două puncte ale Programului de guvernare: Educația și Sănătatea, și în special tema majoră a acestora, majorarea salariilor în cele două sectoare,  au fost amânate pentru la anul…și la mulți ani.

Prioritățile, după cum vedem cu toții,  s-au schimbat subit,  fapt pentru care s-a trecut urgent la majorarea indemnizațiilor parlamentarilor și a pensiilor speciale. Că doar de aia nu merg treburile în România, nu-i așa?!

(Florian Tincu)