”A înnebunit lupu!” Aceasta ar fi exclamația celui care ar citi declarația  consilierului de imagine al primului ministru, concetățeanul nostru, deputatul Radu Popa, cu privire la starea dezastruoasă a sistemului de învățământ în județ, citez:

 Harta calamității din educație are un vârf ascuțit, la Giurgiu (…) De prea mulți ani, sunt promovați directori de școli și  inspectori generali la învățământ, numai și numai pe baza unor prietenii ciudate, a unor relații prost ticluite, din care competența și pedagogia au fost alungate cu violență. Din acest motiv, profesorii au devenit usor frustrați, unii s-au întors cu spatele la catedre, iar programa s-a transformat într-un surghiun sau într-un fapt-divers. Așa s-a instaurat nepăsarea, consistent susținută de cei care erau fie aleși, fie plătiți să facă o școala mai bună. Iar ELEVII SUNT PRODUSUL PROFESORILOR. ACESTA E CICLUL EDUCAȚIONAL. Rezultatele examenului de bacalaureat de anul trecut și simularea din acest an, NU sunt o vină a elevilor. În ultimii 20 de ani, toate partidele și-au promovat clienții politici în conducerile liceelor din România și, mai grav, a Inspectoratului Scolar Judetean. ISJ a devenit o oficină de partid, în care au fost și sunt răsplătiți veleitarii și aventurierii politici. Acești oameni au un singur merit: sunt fideli unor șefi politici. Așa a fost posibil ca personaje fără pregătire și fără niciun merit să ajungă în funcții de anvergură ale educației giurgiuvene. Astăzi, elevii sunt cei care au plătit acest preț. Dupa ei, vinovații se lasa așteptați, de la șeful ISJ pînă la directorul unei școli de comună, cu toții refuză să răspundă pentru acest dezastru (…)

Gura păcătosului, mare adevăr grăiește! Da, așa este Radule! Paradoxal însă, PSD Giurgiu, partid din care și tu faci parte,  respectiv liderul acestuia , Nicolae Bădălău, este  tocmai cel ce susține , cu vehemență  aș zice, împotriva tuturor, menținerea lui Petre Petre la conducerea Inspectoratului Școlar Județean , ” exponent de succes” al  incompetenței manifestate în gestionarea actului managerial din educație. Citind rândurile de mai sus , cetățeanul devine tot mai ezitant, mai suspicios,  întrebându-se anecdotic, întocmai ca personajul unui  banc prăfuit de vreme: ”-  Băă, voi vreți să-mi furați calul?!”  Cum poți face astfel de declarații cât timp îți stă în mână decizia de a schimba tot ce este stricat în acest mecanism?  Și mai surprinzător este că  rândurile de mai sus, o îșiruire de fapte și concluzii total adevărate,  nu au apărut pe site-urile consacrate ale social democraților, cum  ne-am fi așteptat ,  ci într-un ”editorial”  extrem de bine argumentat, de pe un site  ce nu este deloc un oficios al PSD-ului! E firesc atunci, ca cetățean , să te ștergi la ochi și să îți pui întrebări anecdotice, de tipul celei de mai sus, fără să știi ce să mai crezi. Dacă însuși consilierul de imagine  al lui Victor Ponta ajunge să refuleze, punctual, prin portavocea  principalului său adversar politic, atunci înseamnă că PSD-ul Giurgiu începe să semene tot mai mult cu o Coreea de Nord, ”țara cu un singur gras” (Kim Jong Un),  adică o organizație în care toată suflarea de membri, trebuie să se supună orbește voinței unicului ei lider. Oare asta să  îl împiedice pe Radu Popa să-l tragă ușurel de mânecă pe ” întâiul născocitor de funcții” din organizația din care face parte, și să-i spună că Giurgiu nu este Bolintin Vale și că politica impusă de el  miroase tot mai mult a dictatură cu iz grețos de… ficăței? (Florian TINCU)

6 COMENTARII

 1. Adica cum ”Giurgiu nu este Bolintin Vale”?
  Draga domnule Tincu, cu regret va spun ca ati incheiat intr-un mod extrem de nefericit un articol … bun.
  Ce treaba are Bolintinul cu astia?
  Nici presedintele partidului respectiv si nici Hopa nu sunt din Bolintin!
  Sunt aciuati aici! Ambii sunt din Ogrezeni!
  Si daca tot va framanta comparatia dintre Giurgiu si Bolintin Vale aflati ca Bolintinul este mult mai bun in toate privintele decat orasul hibrid facut de Ceausescu prin faimoasa-i reorganizare administrativ-teritoriala!
  P.S. Vorbind de seful partidului ”coreean” dumneavoastra l-ati ajutat sa ajunga acolo pentru ca pe zona de sud a candidat!
  Asa ca, spalati-va cu el pe cap si lasati Bolintinul in pace!
  P.S. Paste fericit!
  Stiu ca nu-mi publicati articolul, dar macar cititi-l si reflectati putin la spusele mele!

 2. Bolintinul este mosia lui Badalau, face ce vrea cu cine vrea, politica mizerabila, banii nemunciti, influenta au dus la acest dezastre.. Cati oameni din Bolintin se plang sau au fost nedreptatiti de Badalau prin abuzurile comise, as dori sa va interesati. Cum se fac anjajarile acolo unde PSD-UL conduce si asta ar fi o tema de dezbatut.

 3. Esenta articolului consta in situatia dezastruosa a invatamantului la Giurgiu sub indrumarea si coordonarea directa a unui senator conrupt si a unui inspector incompetent. Amandoi eminente cenusii a unui loc care a dat doar genii Bolintin.
  Asa ca, domnule heliade radulescu, ati uitat de esenta articolului si v-ati concentrat pe un detaliu de doi bani.

 4. Esenta articolului consta in dezastru din invatamantul giurgiuvean, dezastru dirijat cu maiestrie de doi incompetenti, de doi mediocri care si-au cumparat fituicile alea pe care unii le numesc diplome.
  Unul extrem de prost, prostie constatata si de un anume minister care culmea desi accepta ca este incompetent nu il schimba si altul care contamineaza si aerul pe care il resprira. De ce Radu Popa se limiteaza doar la a constata ceea ce toti vedem si nu i-a masuri este o alta teme de discutie.

 5. Domnule Tincu ati deranjat eminentele cenusii, geniile date de acest taram al fagaduintei care a generat de-a lungul timpului doar intelectuali rasati dupa care Giurgiu tanjeste.Va rugam nu mai scrieti nimic despre metropola numita Bolintin leagan al civilizatiei.
  Iar despre afirmatia ca acest ziar l-a ajutat pe Badalau, este halucinanta uitati-va la alte ziare care aduc vesnice ode lui ficatel, mai mult chiar ficatel si-a facut si propriul lui ziar in care se lauda, se elogieaza. Sunt destui in Giurgiu care ii ling pantofii lui Badalau, insa in niciun caz acest ziar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.