medici-dezinfectantUtilizarea de soluții dezinfectante , care ar fi fost diluate chiar și de 10 ori în spitalele din România a generat un întreg scandal în sistemul sanitar (național). Astfel, analizele făcute în laboratorul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie din Capitală, la solicitarea Gazetei Sporturilor, au scos la iveală rezultate şocante. Care este situația în spitalul județean de Urgență, am aflat de la conducerea SJG…

Dezinfectantului Hexio-Sept, folosit în peste 200 de spitale din ţară şi în aproape 2.000 de săli de operaţie este, de fapt, apă.

În aceste condiții, Ministerul Sănătății a trimis Corpul de Control în spitale pentru a verifica problemele legate de calitatea dezinfectanților, la inspecții participând și reprezentanți ai Inspecției Sanitare de Stat, dar și inspectori din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică. 

Pentru a afla care este situația la nivelul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, ne-am adresat managerului instituției, dr. Elena Dinu, care ne-a confirmat că în prezent se află în derulare o anchetă și că de îndată ce se va ajunge la niște concluzii, ele vor fi făcute publice, și evident măsurile ce urmează a fi luate, informarea fiind făcută prin intermediul mijloacelor media.

 (Teodora N.)