<!– /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:””; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} –>

Tragere la sorţi cu bune şi rele pentru Dunărea Giurgiu. Ajunsă din nou în şaisprezecimile competiţiei după 40 de ani de pauză, giurgiuvenii nu vor putea aduce pe propriul teren o echipă din prima ligă, aşa cum îşi doreau oficialii “alb-albaştrilor”.

Acest lucru este posibil datorită mai-marilor federaţiei care au hotărât să aducă unele ajustări la regulamentul competiţiei, ajustări care defavorizează echipele din eşaloanele inferioare.

Concret, până anul acesta, echipele venite din cele cinci faze “preliminare” nu mai sunt sigure de organizarea meciului de pe teren propriu cu echipele din prima ligă. Se va trage la sorţi inclusiv terenul pe care se vor disputa partidele respective, într-o singură manşă. Federalii nu se opresc aici, şi, în cazul în care se hotărăşte ca meciul să se dispute de exemplu în nocturnă datorită ofertelor făcute de unele posturi care vor să cumpere drepturile de televizare, meciul va fi “strămutat” până la cel mai apropiat teren care poate întruni toate aceste “principii”.

Este greu de crezut că o echipă care aduce (exemplul din acest an) pe Dinamo, FC Zlatna, poate să beneficieze de un teren cu instalaţie de nocturnă cu 1.400 de lucşi (colac peste pupăză, echipa din Liga a IV-a Alba deţine nocturnă, dar doar de 800 de lucşi). De altfel preşedintele clubului transilvănean, a declarat că echipa pe care o conduce se va retrage din competiţie daca va fi obligată să evolueze pe un alt teren.

MARIN BARBU DEZAMĂGIT DE “FEDERALI”. Revenind la Dunărea Giurgiu, elevii lui Marin Barbu vor da piept cu Gloria Bistriţa, unul dintre cei mai facili adversari pe care îi putea întâlni. Chiar şi aşa, bistriţenii pornesc favoriţi dat fiind faptul că evoluează pe teren propriu şi beneficiază de un lot experimentat, în timp ce giurgiuvenii sunt nevoiţi să bată câteva sute de kilometri cu un lot din ce în ce mai “subţire”.

“Nu îmi place mie să comentez deciziile luate de către Federaţie, însă regulamentul avantajează şi mai mult echipele mari. Dacă se va continua şi în viitor cu acest regulament, eu zic că multe echipe din ligile inferioare nici nu vor mai pune mare bază pe această competiţie, iar ajunse în şaisprezecimi se vor retrage datorită distanţelor pe care trebuie să le parcurgă” a declarat Marin Barbu, cel care

şi-ar fi dorit Steaua pentru a-i mulţumi pe numeroşii fani din municipiu care simpatizează cu trupa lui Bergodi.

“Noi nu am jucat două tururi cu echipe ambiţioase, Rapid II şi Eletrosid Titu ca să jucăm în deplasare cu Bistriţa. Noi am jucat pentru a aduce la Giurgiu o echipă din primul eşalon pentru suporterii noştri, ca să vadă la lucru fotbalişti mai buni decât ceea ce există la nivelul eşalonului doi” a mai spus Marin Barbu. Pentru calificarea în şaisprezecimile Cupei României, Dunărea Giurgiu va încasa 3.500 de euro. În cazul în care va reuşi să se califice în turul următor va încasa 6.500 de euro. Meciul este programat a se disputa pe 22 septembrie, cu începere de la ora 16.00.

ISTORIA NU-I DE PARTEA NOASTRĂ. Dunărea se numără printre cele doar 4 echipe din judeţul Giurgiu care de-a lungul timpului au reuşit să pătrundă în “şaisprezecimile” Cupei României.

Prima reprezentantă a judeţului ajunsă în această fază a fost Spartac, învinsă de Locomotiva Bucureşti cu 7-0 în anul 1951.

Cel mai bun rezultat rămâne egalul Dunării (2-2) cu marea echipă a Rapidului, în sezonul 1968/1969 al Cupei. Atunci, din cauza regulamentului, în cazul în care un meci se încheia la egalitate după 90 de minute, urmau prelungiri, iar dacă nici după acestea nu exista o câştigătoare, echipa din eşalonul superior primea “biletele” pentru optimi.

Ultima echipă din municipiu prezentă în această fază a fost Olimpia Giurgiu (în sezonul 1964/1965), iar ultima din judeţ a fost “exotica” formaţie antrenată de Marcel Ploae, Petrolul Bolintin Vale, în sezonul 2003/2004. Ca un fapt interesant, trebuie menţionat faptul că doi dintre cei care dădeau piept cu FC Argeş în 2003, evoluează acum la Dunărea Giurgiu. Numele lor? Cătălin Gheorghe şi Cristian Cojenel. Mai jos există şi un tabel cu cele şapte meciuri disputate până acum în şaisprezecimile Cupei României de către reprezentantele judeţului.

Text şi statistică: Bogdan VLADU