Imaginile pe care le-am văzut astăzi vor avea o influenţă majoră în turul al doilea. Imaginile de azi vor determina o prezenţă şi mai îndărjită în turul doi. Dacă vor pleca din funcţie Corlăţean (ministrul de Externe –n.r) şi Stanoevici (ministrul pentru românii de pretutindeni) e încă prea puţin pentru daunele de imagine pe care le încasează Victor Ponta pentru turul doi”, a declarat editorialistul Cristian Turdor Popescu , la Gândul LIVE.

Duminică, românii din străinătate s-au văzut nevoiţi să aştepte ore întregi la secţiile de votare pentru a-şi exercita dreptul la vot. De asemenea, în complexul studenţesc Regie, cu câteva minute înainte de închiderea urnelor, zeci de studenţi aşteptau să voteze. În fața MAE din Capitală grupuri de  studenți  au strigat minute întregi : E coadă la democrație în Diaspora! și Ceaușescu n-a murit, este Ponta travestit!

Ei au protestat la sediul MAE în această seară, după ce astăzi cetăţenii români din străinătate au fost nevoiţi să stea la cozi interminabile pentru a vota. Aceştia cer demisia ministrului de Externe Titus Corlăţeanu .
 Este inadmisibil să nu permiţi propriei populaţii să voteze, în condiţiile în care prezenţa la vot este deja redusă. Sunt mii de oameni care aşteaptă acum să voteze. Marea Britanie, Paris, Veneţia, Madrid, Stuttgart suntem alături de voi! Puneţi pe pagina de event imagini, videouri sau orice materiale aveţi de la faţa locului, se arată în mesajul de mobilizare.

UPDATE 22:43 În faţa MAE protestul continua. Protestatarii spun că vor printa pentru turul 2 tipizatele cu declaraţiile pe proprie răspundere din cauza cărora în unele secţii de votare procesul de vot a fost aproape blocat. Se cere demisia lui Ponta.