cemetary_gates_php_04735000

 

 Foto: Unii își aleg  metode ”neaoșe” de a-i convinge pe conducătorii auto să nu mai apese prea tare pe accelerație, precum locuitorii din comuna Coaș, din județul Maramureș care speră ca în acest mod să fie feriți de vitezomani. ”No tulai…!”

 

În ziua de 7 iulie, 20 de poliţişti rutieri au acţionat, pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, dar şi în municipiul Giurgiu şi oraşele Bolintin Vale şi Mihăileşti, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere şi reducerea riscului rutier.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat pe D.N.5, D.N. 6, D.J. 401, D.J. 412 şi D.J. 601 o acţiune specifică pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care încalcă normele rutiere, în special cea de a depăşi limita legală de viteză. Acţiunea a fost întreprinsă ca urmare a faptului că viteza, sub cele două forme ale sale – excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum şi trafic, rămâne una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere iar pentru depistarea celor care încalcă legea, poliţiştii au folosit 9 autospeciale dotate cu aparate radar.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate de poliţişti au fost constatate şi aplicate 270 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 80 000 lei, din care 161 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Totodată au fost reţinute 18 permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.

Acţiunile poliţiştilor vor continua şi în perioada următoare un accent deosebit se va pune pe fluidizarea traficului pe Drumurile Naţionale 5 şi 6, pe tronsoanele de drum unde în week-end se creează ambuteiaje precum şi în municipiul Giurgiu, în zona comunicaţiilor către Punctul de Frontieră Giurgiu, pentru evitarea blocajelor, având în vedere perioada estivală şi lucrările pe Podul Prieteniei. (Jurnal)