După 3 ani de așteptări Ministerul Mediului a constatat că pe autostrada Lugoj-Deva nu sunt lilieci! În consecință Ministrul Cuc a deblocat lucrările…!

0
140

Liliecii din peşteră sunt o scuză pentru blocarea proiectului construcţiei unui lot de autostradă între Lugoj şi Deva. Am fost să văd dacă sunt lilieci, nu am găsit nici măcar un liliac. Nu se poate să nu construim acea porţiune de autostradă de aproape trei ani, se presupune că există lilieci. A fost nevoie să merg personal pe şantier să cer tuturor părţilor implicate să rezolve această problemă. Lucrurile tărăgănează din 2014, în 2 săptămâni se deblochează proiectul, se reia lucru pe autostrada blocată de lilieci. Mulţumesc reprezentaţilor Ministerului Mediului, care au reacţionat rapid şi au înţeles că nu există niciun motiv pentru a bloca în continuare lucrările”,  a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

După trei ani de întârzieri, Ministerul Mediului s-a gândit că trebuie să verifice dacă pe acest traseu de autostradă există sau nu lilieci. Așa se face că  echipă din cadrul Ministerului Mediului a intrat în Peştera-Tunel ,  cu lilieci, de la Şoimuş pentru a vedea dacă există lilieci în interior.

În urma primelor cercetări nu au fost găsiţi nici lilieci şi nici guano (dejecțiile liliecilor) c ear fi demonstrate prezența lor acolo. În cele din urmă reprezentanții Ministerului Mediului au conchis că dacă vor fi găsiți lilieci ei vor fi relocați într-o altă peşteră din apropiere.

În consecință ministru Răzvan Cuc poate reîncepe lucrările la autostradă!

(Jurnal)